Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα ψέματα που ειπώθηκαν για το 24ο Δημοτικό Σχολείο

Τα ψέματα που ειπώθηκαν για το 24ο Δημοτικό Σχολείο

Στη διοίκηση Μανδαλιανού ξεχνάνε πολύ εύκολα τι έλεγαν για διάφορα θέματα και λένε άλλα με την απαίτηση να ξεχάσουμε αυτά που έλεγαν και να κρατήσουμε μόνο αυτά που λένε αυτήν τη στιγμή. Στη διοίκηση Μανδαλιανού το μόνο πρόβλημα δεν είναι αυτά που δεν κάνουν ενώ πρέπει να τα κάνουν ή αυτά που κάνουν ενώ δεν πρέπει να τα κάνουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως αλλάζουν με ευκολία τα λόγια τους.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την υπόθεση του νεοανεγερθέντος κτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στο οποίο η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να στοιβάξει τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

Όταν ξεκίνησε η διοίκηση Μανδαλιανού τις αντιπαιδαγωγικές προσπάθειες συστέγασης του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου και κατάργησης του κτηρίου του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου είχε αντιδράσει ο Θοδωρής Μπαλτάς, δημοτικός σύμβουλος και δάσκαλος, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι θα γίνουν οι αίθουσες υπολογιστών, εργαστηρίου φυσικής, βιβλιοθήκης, γραφείων, καθώς  και υπόγεια,  αίθουσες διδασκαλίας.

Τότε η διοίκηση Μανδαλιανού προσπάθησε να βγάλει ψεύτη το Θοδωρή Μπαλτά, απαντώντας πως καμιά βοηθητική αίθουσα του νεοανεγερθέντος κτηρίου δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα διδασκαλίας. Μάλιστα ο τότε αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαΐδης, είχε δηλώσει κατηγορηματικά στην «Αγκίδα» πως δεν πρόκειται να επηρεαστεί η λειτουργία των βοηθητικών αιθουσών του σχολείου που προορίζονται για φυσική, χημεία, υπολογιστές κτλ.

Τα παραπάνω συνέβαιναν ένα χρόνο πριν, το καλοκαίρι του 2021. Η διοίκηση Μανδαλιανού έλεγε με τέτοια πειστικότητα τα παραπάνω που είχε αρχίσει να μας δημιουργεί διλλήματα μήπως ο Θοδωρής Μπαλτάς είναι τέτοιος ψευταράς. Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι το νέο κτήριο του 24ου ήταν τεράστιο και είχε χτιστεί με καμιά εικοσαριά αίθουσες έτσι ώστε μαθητές και δάσκαλοι όταν κουράζονταν από το μάθημα να έχουν χώρο να στρώνουν κάτω τη φλοκάτη και να ξαπλώνουν σαν τους τσέλιγκες.

Φτάσαμε τελικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Μαρτίου 2022, στην οποία ο κύριος δήμαρχος είπε ότι θεωρεί πολυτέλειες το Χημείο, την αίθουσα πληροφορικής και διάφορα άλλα. Ο κύριος δήμαρχος δεν έμεινε όμως σ’ εκείνα και κατά της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιουλίου 2022 έφτασε να πει πως τα παιδιά του Δημοτικού δεν εκτιμούν τα εργαστήρια της Φυσικής και της Χημείας.

Το ερώτημα είναι γιατί αυτά που λέει τώρα ο δήμαρχος για τις αίθουσες Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων δεν τα είπαν από την αρχή; Γιατί κορόιδευαν όλον τον κόσμο λέγοντας πως δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία αυτών των αιθουσών; Γιατί, λέγοντας ψέματα, έβγαλαν ψεύτη το Θοδωρή Μπαλτά;

Σ.

Συγχαρητήρια στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Παιδείας από τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων
Ο δήμαρχος ζήτησε να τον ενημερώνουν όσοι πρόκειται να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ