Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦιλαρμονική και στρατιωτικό άγημα στον Επιτάφιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Φιλαρμονική και στρατιωτικό άγημα στον Επιτάφιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Η φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας, συνόδευσε, μετά από αρκετά χρόνια, την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο και η ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων ήταν φανερή.

Στη φετινή περιφορά του Επιταφίου υπήρχε και στρατιωτικό άγημα, μετά από αίτημα του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη, πράγμα που έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ικανοποίηση όλων για την επισημότητα που δόθηκε σε μια τόσο μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Η περιφορά του Επιταφίου της μεγαλύτερης ενορίας του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας έγινε με την επισημότητα που αρμόζει.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, αφού η περιφορά του Επιταφίου κράτησε πάνω από μία ώρα. Η κατανυκτική πομπή έφτασε στην οδό Μεσολογγίου μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο, έστριψε στην οδό Κολοκοτρώνη, πέρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και κατόπιν κατηφόρισε την οδό Σμύρνης μέχρι τον πεζόδρομο του Ευόσμου.

Στόχος του Παναγιώτη Καμπαρούδη, Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κορδελιού Ευόσμου, και του Σταύρου Μουμουλίδη, υπεύθυνου για τη φιλαρμονική, είναι την επόμενη χρονιά η φιλαρμονική να μπορέσει να συνοδεύσει την περιφορά παραπάνω του ενός Επιταφίου. Με βάση την ταχύτητα με την οποία ανασυγκροτήθηκε η φιλαρμονική και με τη συμβολή των μουσικών που έπαιξαν παλιότερα σε φιλαρμονικές και τώρα πλαισίωσαν τη φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο στόχος δεν φαντάζει δύσκολος.

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την περιφορά του Επιταφίου των Κοιμητηρίων Ευόσμου
Η Φιλαρμονική στον Επιτάφιο των Ιερών Ναών του Ελευθερίου Κορδελιού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ