Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαλωμένη με την αλήθεια η διοίκηση Μανδαλιανού και για το 24ο δημοτικό...

Μαλωμένη με την αλήθεια η διοίκηση Μανδαλιανού και για το 24ο δημοτικό σχολείο

Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι μαλωμένη με την αλήθεια. Μπορεί ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου να επαναλαμβάνει ακατάπαυστα ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά αν δεν είναι πολιτικός ο κύριος Μανδαλιανός τότε ποιος είναι;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Μαρτίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ανδρεάδης αναφέρθηκε στο 24ο δημοτικό σχολείο λέγοντας πως στη συνένωση του 24ου με το 19ο δημοτικό σχολείο αντιδρούν οι σύλλογοι γονέων και των δύο σχολείων. Μάλιστα έχει σταλεί εξώδικο το οποίο ζήτησαν να τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως είναι γνωστό ο κύριος Μανδαλιανός έχει ανακοινώσει ότι στο νεοανεγερθέν κτίριο που προορίζεται για το 24ο Δημοτικό Σχολείο θα στεγαστεί και το 19ο, προκειμένου στο κτίριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο.

Στο παρόν κείμενο δεν θα γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα, αφού εκτός από τον κύριο Ανδρεάδη και τον κύριο δήμαρχο, μίλησαν γι’ αυτό και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αναλυτικά για το θέμα θα υπάρξει αναφορά σε άλλο κείμενο.

Αυτό το κείμενο θα αναφερθεί σε ένα σημείο της απάντησης του δημάρχου για το θέμα και συγκεκριμένα στο σημείο που ο κύριος δήμαρχος είπε τα εξής: «Όσον αφορά τη συγχώνευση του 19ου και του 24ου, επειδή υπάρχουν αντιδράσεις συλλόγων γονέων και υπάρχει και εξώδικος. Μάλιστα στην εξώδικο αυτή παραπονιούνται οι γονείς, με προεξάχοντα έναν γονέα ο οποίος είναι νομικός δικηγόρος, ότι δεν έχουν τα παιδιά τις συνθήκες φοίτησης που πρέπει να έχουνε. Ότι δεν έχουν το χημείο τους, δεν έχουν την αίθουσα πληροφορικής και διάφορα τα οποία θεωρώ ότι είναι λίγο πολυτέλειες. Βέβαια σίγουρα σε ένα σύγχρονο σχολείο έχουν τη θέση τους αλλά το να λένε ότι προτιμούν να παραμείνουν τα παιδιά του 24ου εκεί που είναι παρά να συστεγαστούν με το 19ο το θεωρώ παράλογο».

Ας αφήσουμε τι λένε οι γονείς και το πόσο λογικοφανείς είναι οι εξηγήσεις του δημάρχου και ας δούμε τι έλεγε η διοίκηση του δήμου όταν αποφασίστηκε η συγχώνευση. Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αντέδρασε όταν ο Θοδωρής Μπαλτάς είπε πως με τη συγχώνευση θα καταργηθούν οι βοηθητικές αίθουσες και θα γίνουν αίθουσες διδασκαλίας. Η διοίκηση του δήμου έβγαλε ψεύτη τον κύριο Μπαλτά. Μάλιστα ο τότε αντιδήμαρχος Παιδείας Σωτήρης Νικολαΐδης με δήλωσή του στην «Αγκίδα» είχε επισημάνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η λειτουργία των βοηθητικών αιθουσών του σχολείου που προορίζονται για φυσική, χημεία, υπολογιστές κτλ.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Μαρτίου 2022 και από την απάντηση του δημάρχου, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η διοίκηση του δήμου είναι μαλωμένη με την αλήθεια και ότι οι βοηθητικές αίθουσες θα εξαφανιστούν, αλλά μέχρι τώρα μας το κρατούσαν κρυφό. Το εκπληκτικό με το δήμαρχο και τη διοίκησή του είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία συνεχώς αλλάζουν τις κουβέντες τους και επίσης η απαίτησή τους να μην καταλαβαίνει ή να μην επισημαίνει κανείς αυτές τις αλλαγές για να φαίνεται αυτή η διοίκηση ως διοίκηση Μωυσή που σώζει το δήμο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ