Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Παραπληροφόρηση, συγχώνευση σχολείων  και ΣΔΙΤ πάνε χέρι χέρι για το πρόβλημα της...

«Παραπληροφόρηση, συγχώνευση σχολείων  και ΣΔΙΤ πάνε χέρι χέρι για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου»

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε ο Θοδωρής Μπαλτάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και για την ανέγερση σχολείων με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα:

«?Παραπληροφόρηση, συγχώνευση σχολείων  και ΣΔΙΤ πάνε χέρι χέρι για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

?Τελικά δεν έγινε εκ παραδρομής το “λάθος” στην ανακοίνωση του Δήμου για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου που έλεγε “θα χρηματοδοτηθεί”  καθώς και ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός το ξαναείπε και μάλιστα αυτή τη φορά ότι “θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο”!

Η παραπάνω δήλωση είναι ακατανόητη καθώς γνωρίζει ότι το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου δεν “θα” …αλλά έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το 2018 καθώς είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2018-2021 (από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)  και δεν έγινε ακόμα διότι καθυστερούσε η μελέτη που ανέλαβε ο Δήμος λίγο δύσκολο!  Γιατί γίνεται αυτό το  “λάθος” για δεύτερη φορά; Τι θέλουν να κρύψουν; Πώς θέλουν να το εμφανίσουν; ¨Ότι πχ είναι έργο της σημερινής κυβέρνησης και της σημερινής διοίκησης; Το λέω αυτό διότι χρησιμοποιούν παροντικό και μελλοντικό  χρόνο (θα) σε ανακοινώσεις και συνεντεύξεις όταν αναφέρονται στη χρηματοδότηση! Μακάρι να ήταν λεκτικό λάθος, αλλά λάθος που επαναλαμβάνεται μάλλον είναι επιλογή!

? Ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξη που έδωσε μαρτύρησε και άλλο τρόπο για  τη λύση προβλημάτων σχολικής στέγης στον Δήμο!  Στο νέο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ( που θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες), είπε  να συστεγαστεί όχι μόνο το 24ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και άλλο Δημοτικό, να γίνουν ξανά δηλαδή οι αίθουσες υπολογιστών, εργαστηρίου φυσικής, βιβλιοθήκης, γραφείων, καθώς  και υπόγεια,  αίθουσες διδασκαλίας! Να εκδιωχθεί ολόκληρο Δημοτικό (το 19ο εννοεί)  και από σύγχρονο σχολείο το 24ο Δημοτικό Ευόσμου  με προδιαγραφές για στέγαση ενός σχολείου, να στριμωχτούν σε αυτό δύο σχολεία, προκειμένου έτσι να “δημιουργήσει” άλλο σχολείο ο Δήμος, στη θέση του 19ου Δημοτικού Ευόσμου!

? Επιπλέον, την ώρα και τη στιγμή που στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου λείπουν 200 αίθουσες διδασκαλίας, λείπουν νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, (εκδιώχνονται μαθητές από τα ΕΠΑΛ και κόβονται ειδικότητες λόγω έλλειψης σχολικής στέγης)  Ειδικό Σχολείο, η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος  για το 7ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο αποδέχονται χωρίς καμιά αντίρρηση να γίνουν αυτά με ΣΔΙΤ και όχι μέσω χρηματοδότησης από την πολιτεία.

? Να γίνουν με ΣΔΙΤ, έτσι ώστε η χρηματοδοτική προσφορά της  κυβέρνησης Ν.Δ. τελικά για σχολική στέγη των παιδιών του Ελευθερίου –Κορδελιού και Ευόσμου να είναι μηδενική!

? Τα δημόσια αγαθά, όπως της Παιδείας και της Υγείας και άρα οι ανεγέρσεις σχολείων δεν μπορεί  να μην εκλαμβάνονται ως υποχρέωση της πολιτείας και αυτή τελικά αντικαθίσταται από ΣΔΙΤ, δεν μπορεί οι δομές της εκπαίδευσης να εκχωρούνται ως επιχειρησιακές εγκαταστάσεις  για 30 χρόνια (τουλάχιστον).

Τα Σχολεία ούτε ξενοδοχειακές -εμπορικές εγκαταστάσεις είναι  ούτε καζίνο για να γίνονται με ΣΔΙΤ. Η κυβέρνηση –το κράτος- ιδιαίτερα για τα δημόσια αγαθά της Παιδείας και της Υγείας πρέπει με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις να τα αντιμετωπίζει ως τέτοια, η δε Τ.Α. –ακόμα περισσότερο- να διεκδικεί και να μη συναινεί σε απόψεις που λένε ότι “η εκπαίδευση και το σχολείο έχει έρθει η ώρα να απεγκλωβιστεί από το Υπουργείο Παιδείας” (δήλωση του κ. Κ.  Μητσοτάκη), απόψεις που στοχεύουν στο  να “απεγκλωβιστεί” τελικά το κράτος  από τον “βραχνά” της υποχρέωσης για ανέγερση σχολείων στην προκειμένη περίπτωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ