Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αυτοψία πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Δημοτική Κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αντίκρισε μια απογοητευτική εικόνα εγκατάλειψης ενός κτηρίου εκπαίδευσης, του οποίου την ευθύνη έχει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτήριο, που παραδόθηκε το 2000, έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού χωρίς καμία ουσιαστική προσπάθεια συντήρησης.

Η εγκατάλειψη εμφανής από την είσοδο του κτηρίου. Τζάμια της πρόσοψης του κτηρίου ραγισμένα, πάνω τους πλαστικές ασπροκόκκινες ταινίες και Α4 να προειδοποιούν «ΠΡΟΣΟΧΗ! στα τζάμια! Μείνετε μακριά».

Καθώς στέκεσαι στην είσοδο, σηκώνεις το κεφάλι προς τη στέγη και δεν ξέρεις εάν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Το τμήμα αυτό της στέγης έτοιμο να πέσει -κατά καιρούς έχουν πέσει υλικά από το συγκεκριμένο σημείο, όπως μας είπαν- και από αυτό το σημείο εισέρχονται στο κτήριο μαθητές! Δηλαδή από τύχη μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Βγαίνοντας στις βεράντες του κτηρίου αντικρίζουμε την τραγική εικόνα στην οποία βρίσκονται οι κουπαστές των κάγκελων. Πλήρης καταστροφή, πλήρης εγκατάλειψη.

Στο κτήριο υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα και βιβλιοθήκη στο πρώτο επίπεδο, ενώ στο δεύτερο επίπεδο υπάρχουν μια μικρότερη αίθουσα εκπαίδευσης και γραφεία. Ένας τεράστιος χώρος εκπαίδευσης που κάποτε είχε εννιά εκπαιδευτικούς, σήμερα έχει μόνο τρεις για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε το κτήριο.

Στο ημιυπόγειο του κτηρίου υπάρχουν δύο αίθουσες σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Στη μία υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό. Η άλλη αίθουσα έχει δοθεί από τον δήμο σε Πολιτιστικό Σύλλογο του Ελευθερίου Κορδελιού.

Ο αύλειος χώρος του κτηρίου παρουσιάζει την ίδια εγκατάλειψη με το κτήριο. Οι τάφροι που κατασκευάστηκαν για να γεμίσουν με νερό, γεμίζουν με φύλλα και σκουπίδια. Πρέπει να σημειωθεί ότι το εσωτερικό του κτηρίου δεν καθαρίζεται καθημερινά από το δήμο όπως τα υπόλοιπα σχολικά κτήρια.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, αφού ξεναγήθηκε από τους εκπαιδευτικούς στους χώρους του κτηρίου και διαπίστωσε την κατάσταση που επικρατεί, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθούν οι ζημιές και για να αξιοποιηθεί ο χώρος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στους μύλους Μελισσάρη
Αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο υλικό της φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ