Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘανάσης Κοκονάς: Δεν είμαστε ιθαγενείς κύριε Καϊτετζίδη

Θανάσης Κοκονάς: Δεν είμαστε ιθαγενείς κύριε Καϊτετζίδη

Του Θανάση Κοκονά

Ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, κύριος Στάθης Καϊτετζίδης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν δίνει απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που τίθενται για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Χθες 26 Απριλίου 2024, κατά τη λογοδοσία της διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, αποφάσισε να μου απευθύνει το λόγο και να μου πει ότι τα όσα έγραψα για το πρόσωπό του με δήλωσή μου στην «Αγκίδα» δεν ήταν και πολύ κόσμια γιατί έβαλα στο στόμα του λέξεις που δεν έχει πει. Είπε ο κύριος Καϊτετζίδης ότι παραποιώ μία λέξη και αλλάζω όλο το νόημα. Είπε ο πρώην δήμαρχος ότι αυτός έγραψε πως το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού δεν ενημερώθηκε ποτέ για την απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας όσον αφορά το αίτημά του για παραχώρηση στο δήμο του ΘΕΠΑΝ και όχι ότι ο ίδιος ξέχασε να μας το πει. Μετά από αυτό ο κύριος Καϊτετζίδης με συμβούλεψε, επειδή του έδειξα ότι έχω ήθος, να μην παραποιώ τα λεγόμενά του γιατί έχει τη δική του ιστορία.

Ήθος έχω κύριε Καϊτετζίδη. Ιθαγενής δεν είμαι για να μου μοιράσετε καθρεφτάκια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού αποφάσισε να ζητήσει το ΘΕΠΑΝ από τη Διεύθυνση Γεωργίας με απόφασή του στις 16 Δεκεμβρίου 2009. Η Διεύθυνση Γεωργίας απάντησε στις 5 Μαρτίου 2010. Οι δημοτικές εκλογές έγιναν στις 7 και 14 Νοεμβρίου του 2010. Θέλει να μας πει ο πρώην δήμαρχος, που τόσο κόπτεται τώρα για το ΘΕΠΑΝ, ότι η διοίκηση Λαφαζανίδη δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας και ο ίδιος δεν ρώτησε ποτέ; Έχει ο κύριος Καϊτετζίδης κάποιο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου με το οποίο να μας αποδείξει ότι ζήτησε από τον δήμο, στον οποίο ήταν δήμαρχος, το έγγραφο την απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας; Γιατί ο κύριος Καϊτετζίδης ποτέ δεν μας ενημέρωσε έστω για την απόφαση εκείνη του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, παρά μας έλεγε την ιστορία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Διονύσιο Α΄; Πότε κατήγγειλε ο κύριος Καϊτετζίδης τη Διεύθυνση Γεωργίας γιατί δεν απαντούσε στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού, μιας και τόσο ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται για το ΘΕΠΑΝ; Πότε κατήγγειλε τη διοίκηση Λαφαζανίδη γιατί δεν τον ενημέρωσε για την απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας όσον αφορά το ΘΕΠΑΝ;

Τα έγγραφα του 2009 και του 2010 τα βρήκε η Λαϊκή Συσπείρωση μετά από περίπου δέκα χρόνια, επί δημαρχίας Κλεάνθη Μανδαλιανού. Μέχρι τότε ο κύριος Καϊτετζίδης δεν μας είχε πει κουβέντα έστω για την απόφαση του 2009, την οποία δεν μπορεί να αρνηθεί ότι γνώριζε γιατί φέρει και τη δική του υπογραφή. Και δεν ήταν μόνο η δική του υπογραφή. Σ’ εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο του 2009 ήταν μέλη και «πολιτικά παιδιά» του κυρίου Καϊτετζίδη. Επί τόσα χρόνια δεν μίλησε κανείς και ο κύριος Καϊτετζίδης μας παρουσίαζε ως μοναδικό όπλο στη διεκδίκηση του ΘΕΠΑΝ το λόγο του μακαριστού Μητροπολίτη Διονυσίου Α΄, τον οποίο λόγο έπρεπε να ψάχνουμε σε εφημερίδες της εποχής αφού δεν είχε καταγραφεί πουθενά.

Αυτά κύριε Καϊτετζίδη γιατί δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας μοιράζετε καθρεφτάκια, να προσβάλλετε κατά πρόσωπο τη νοημοσύνη μας και από πάνω να μας ζητάτε και τα ρέστα.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ