Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στους μύλους Μελισσάρη

Αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στους μύλους Μελισσάρη

Αυτοψία πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης στο δημοτικό ακίνητο του παλιού εργοστασίου των μύλων Μελισσάρη.

Ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος αντίκρισε μια απίστευτη εικόνα εγκατάλειψης ενός ακινήτου στο οποίο επενδύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και το οποίο αξίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Από το τεράστιο πολυόροφο εργοστάσιο, έχει αξιοποιηθεί μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του.

Τμήμα του εξωτερικού χώρου του παλιού εργοστασίου έχει παραχωρηθεί στην Αστυνομία για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων της. Σ’ ένα χώρο του επισκευασμένου κτηρίου στεγάζεται μία Υπηρεσία του δήμου.

Η κεντρική αίθουσα, μία τεράστια σάλα πάνω από 600 τετραγωνικά μέτρα, χρησιμοποιείται, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, για αποθήκη καλπών, άλλου εκλογικού υλικού και ενός διαδρόμου γυμναστικής! Ένας τέτοιος χώρος χαραμίζεται και χρησιμοποιείται ως αποθήκη από τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας. Ένας χώρος που φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει τον πολιτισμό, εξυπηρετεί το στοίβαγμα υλικού.

Στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, έχουν εγκαταλειφθεί, για πάνω από έναν χρόνο, εκατοντάδες ολοκαίνουργιοι κάδοι κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων, οι οποίοι, όταν φυσάει δυνατός άνεμος, κάνουν βόλτες στην αυλή και όσοι βρίσκονται σ’ αυτήν πρέπει να τρέχουν από πίσω τους για να τους μαζέψουν.

Το κεντρικό σώμα του παλιού εργοστασίου σε απόλυτη εγκατάλειψη. Ένα κτήριο που θα μπορούσε να φτιαχτεί και να αξιοποιηθεί για χίλιες δυο χρήσεις, έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού και του καιρού. Οι διοικήσεις του δήμου δεν αναζήτησαν να βρούνε χρηματοδοτικό εργαλείο για να το αξιοποιήσουν. Ο κύριος Αλεξανδρίδης επεσήμανε ότι το κτήριο μπορεί να φτιαχτεί και να χρησιμοποιηθεί με την εύρεση χρηματοδοτήσεων και αυτό θα είναι μέσα στις προτεραιότητες της διοίκησής του. Ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι βασική είναι η αρχή γι’ αυτό πρώτα θα γίνει προμελέτη για το χώρο, προκειμένου να αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στο χώρο υπάρχουν επίσης ισόγειες αποθήκες πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες θα μπορούσαν να συντηρηθούν και να χρησιμοποιηθούν από Υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες πρέπει να φύγουν από τους χώρους που βρίσκονται σήμερα. Είναι απορίας άξιο γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε τέτοια προσπάθεια. Και αυτό το ζήτημα ο κύριος Αλεξανδρίδης είπε ότι θα το δει άμεσα η διοίκησή του.

Η αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στους μύλους Μελισσάρη ήταν ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, η οποία δυστυχώς έχει αφεθεί αναξιοποίητη.

Αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Αυτοψία του Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο υλικό της φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ