Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑυτό που ζούμε με τον κύριο Καϊτετζίδη δεν έχει προηγούμενο

Αυτό που ζούμε με τον κύριο Καϊτετζίδη δεν έχει προηγούμενο

Του Γιάννη Καμαρινού

Αυτό που ζούμε με τον πρώην δήμαρχο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού κύριο Στάθη Καϊτετζίδη δεν έχει προηγούμενο.

Χθες Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, βρέθηκα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για να παρακολουθήσω τη λογοδοσία της διοίκησης. Αυτό που έζησα για μία ακόμα φορά με τον κύριο Στάθη Καϊτετζίδη δεν περιγράφεται.

Ο κύριος Καϊτετζίδης κλήθηκε να απαντήσει, ως πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της δυσοσμίας, στην ερώτηση του κυρίου Κοκονά για τη δυσοσμία και ξεκίνησε λέγοντας ότι το πρόβλημα δεν παραμένει το ίδιο, αλλά συνεχώς αυξάνεται κι αυτό δεν είναι μόνο δική του διαπίστωση, αλλά ολόκληρου του κοινωνικού περιγύρου με τον οποίο συναναστρέφεται.

Λίγο αργότερα ο κύριος Καϊτετζίδης μας είπε ότι ένα από τα παιδιά του εγκατέλειψε την περιοχή εξαιτίας του περιβάλλοντος και το άλλο παιδί του ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άσθμα και τους συμβουλεύουν οι γιατροί να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Αφού λοιπόν ο κύριος Καϊτετζίδης διαπιστώνει όλα τα παραπάνω, γιατί θα γίνουν οι νέες μετρήσεις και γιατί έγινε πρόεδρος επιτροπής ελέγχου της δυσοσμίας; Γιατί, όπως απάντησε ο ίδιος, η συμμετοχή των δημοτών στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας δεν ήταν ικανοποιητική και μπορεί να γίνει ικανοποιητική με μια εφαρμογή την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν και η οποία θα τους δείχνει πόσο συχνό είναι το πρόβλημα. Δηλαδή οι δημότες δεν αντιδρούν σ’ αυτό που μυρίζει η μύτη τους και θα αντιδράσουν σ’ αυτό που θα βλέπουν στο κινητό! Τι άλλο θα ακούσουμε από τον κύριο Καϊτετζίδη;

Ο πρώην όμως δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού μίλησε και για τη ρύπανση και για επιδημιολογική έρευνα στην περιοχή. Όμως οι δύο μετρήσεις που γίνονται έχουν σχέση με τη δυσοσμία. Γιατί ανέφερε ο κύριος Καϊτετζίδης την ρύπανση και την επιδημιολογική μελέτη; Για να πετάξει, ως συνήθως, την μπάλα στην εξέδρα και να χρυσώσει το χάπι.

Είκοσι λεπτά μιλούσε ο κύριος Καϊτετζίδης χωρίς να απαντήσει γιατί έγινε πρόεδρος μιας επιτροπής ελέγχου της δυσοσμίας, αφού ο ίδιος διαπιστώνει ότι το πρόβλημα οξύνθηκε και δεν επιλύθηκε. Είκοσι λεπτά ο κύριος Καϊτετζίδης μας κούρασε χωρίς να δώσει καμία απάντηση. Στο τέλος μάλιστα είπε ότι το μόνο που θα ικανοποιούσε τον ίδιο είναι η ανακοίνωση ημερομηνίας σταδιακής μετεγκατάστασης των ΕΛΠΕ, γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται και θα ξαναβρεθούμε μπροστά σ’ αυτό!

Η ουσία όλων όσων είπε ο κύριος Καϊτετζίδης ήταν ότι τελικά το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εάν το εργοστάσιο δεν μετεγκατασταθεί; Προεκλογικά δεν μας το είπε όμως αυτό. Προεκλογικά μας έλεγε άλλα ο κύριος Καϊτετζίδης. Δεν μας είπε ότι η ουσιαστική λύση γι’ αυτόν βρίσκεται στην μετεγκατάσταση της βιομηχανίας, όπως δεν μας είχε πει ότι θα μας επιβάλει 35% αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη και θα μας πει ότι τα Ανταποδοτικά Τέλη στον προϋπολογισμό ενός δήμου είναι όπως οι Αμυντικές Δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κύριος Καϊτετζίδης κούρασε επί είκοσι λεπτά χωρίς να κάνει καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας και για να καταλήξει να μας πει πως η ουσιαστική λύση για τον ίδιο βρίσκεται στην μετεγκατάσταση της βιομηχανίας, κάτι που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Ο κύριος Καϊτετζίδης ουσιαστικά μας προειδοποίησε ότι θα ζήσουμε για πάντα με τη δυσοσμία και όλα τα άλλα που έλεγε επί είκοσι λεπτά ήταν για να ζαλιστούμε και να μην πάρουμε βαριά αυτό το τελευταίο;

Όσον αφορά αυτά τα οποία είπε στον Θανάση Κοκονά σχετικά με το ΘΕΠΑΝ, δεν θα τα σχολιάσω γιατί του απάντησε σήμερα πολύ εύστοχα ο ίδιος ο Θανάσης Κοκονάς. Δεν είναι απίθανο βέβαια ο κύριος Καϊτετζίδης να καταλογίσει ψυχολογικά προβλήματα και στον κύριο Κοκονά, όπως καταλόγισε σ’ εμένα, εξαιτίας των πολύ λογικών σκέψεων που κάνουμε όσον αφορά τη στάση του κυρίου Καϊτετζίδη στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ