Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑποστομωτική απάντηση της Φανής Μπαλάτογλου στην Αλεξάνδρα Κορωνίδου

Αποστομωτική απάντηση της Φανής Μπαλάτογλου στην Αλεξάνδρα Κορωνίδου

Την παρακάτω αποστομωτική απάντηση έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Φανή Μπαλάτογλου, στα όσα έγραψε η αντιδήμαρχος Αλεξάνδρα Κορωνίδου στο facebook σχετικά με το πόσα χρόνια η κυρία Μπαλάτογλου διαμένει στο δήμο μας:

«Τι σημασία έχει το δικό μου βιογραφικό; Δεν είμαι εγώ υποψήφια δημοτική σύμβουλος, ούτε υποψήφια δήμαρχος, ούτε θα κριθώ εγώ για τα πεπραγμένα του δημάρχου.

Στα πόσα χρόνια διαμονής μου στον Εύοσμο μου δίνετε το δικαίωμα να έχω άποψη και να κρίνω τη θητεία του απερχόμενου δημάρχου, και ειδικά για το θέμα της σχολικής στέγης το οποίο το γνώρισα πολύ καλά μέσα από το πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος στη σχολική μας κοινότητα τα τελευταία 2,5 χρόνια;

Τι σημασία έχει για σας πόσα χρόνια είμαι πρόεδρος ή γραμματέας ή μέλος στον Σύλλογο Γονέων του 24ου; Μου απαγορεύετε να έχω γνώμη και να την εκφράζω; Είμαι μικρή, δεν έχω κολλήσει αρκετά ένσημα ή ως γονέας δεν έχω δικαίωμα να μιλάω;

Ο απερχόμενος δήμαρχος πού ήταν όταν συνέβαιναν όλα αυτά που περιγράφετε παραπάνω και πόσο ασχολήθηκε; 4 χρόνια είναι δήμαρχος και πριν από αυτά δεν είχε καμία σχέση με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση. Η δική μου πορεία και παρουσία συγκεκριμένα σας ενδιαφέρει;

Τα τελευταία 16 χρόνια δύο μελέτες έγιναν για σχολεία, τις οποίες έκανε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου και ένα σχολείο παραδόθηκε. Ο απερχόμενος δήμαρχος πού λέτε ότι ενδιαφέρεται για ΟΛΑ τα παιδιά έκανε καμία; ΌΧΙ. Με ποιο τρόπο ακριβώς έδειξε το ενδιαφέρον του για ΟΛΑ τα παιδιά; Ενδιαφέρθηκε να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη ομάδα παιδιών για προσωπικούς λόγους χωρίς να υπολογίζει τα προβλήματα που θα δημιουργούσε σε άλλα παιδιά. Στα 2,5 χρόνια που “κόλλησε” εμμονικά στη λύση της συστέγασης θα μπορούσε να έχει βρει άλλες λύσεις για το Ειδικό Σχολείο. Η εκπαιδευτική κοινότητα και η αντιπολίτευση του πρότειναν επανειλημμένα άλλες λύσεις αλλά δεν ήθελε να ακούσει κανέναν.

Για ποια παρωδία μιλάτε;

Το 24ο δημοτικό σχολείο στεγαζόταν από το 2007 κάτω από τις κερκίδες του ΔΑΚ σε ακατάλληλες συνθήκες για τους μικρούς μαθητές. Μάθημα γινόταν και στο ΔΑΚ, γίνεται και στο νέο σύγχρονο κτίριο, γινόταν και στο κρυφό σχολειό. Τι σημαίνει αυτό; Τι θέλετε να πείτε; Δεν έπρεπε επιτέλους να απαιτήσουμε κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά μας; Θα σας βόλευε περισσότερο αν αποδεχόμασταν αδιαμαρτύρητα τα σχέδια του δημάρχου για κατάργηση όλων των σύγχρονων υποδομών του σχολείου μας; Ο δήμαρχος όφειλε να προσπαθήσει να αναβαθμίσει τις συνθήκες για ΟΛΑ τα παιδιά. Ισοτιμία προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω.

Όσο για τα δεινά 20ετίας που λέτε ότι φορτώνεται η διοίκηση σας, φαντάζομαι δεν απευθύνεστε σε μένα. Εγώ μίλησα εδώ για την δική σας θητεία και τα κατορθώματα του δημάρχου για το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Δεν θα μου αφαιρέσει κανείς το δικαίωμα να έχω γνώμη και να την εκφράζω, ειδικά για ένα θέμα που ασχολήθηκα πολύ μέσα από την μάχη που έδωσα μαζί με τους γονείς δύο σχολείων εναντίον του παραλογισμού και της εμμονής.

Τελικά η απαξίωση δεν είναι ίδιον μόνο του αρχηγού σας».

Τελικά φαίνεται πως η Φανή Μπαλάτογλου ευθύνεται για το πρόβλημα της σχολικής στέγης
«Ψηφίστε τον κύριο Μανδαλιανό για την απαξίωση που δείχνει σε μαθητές και γονείς»
Αποστομωτική απάντηση και της Μαρίνας Σαμαρτζίδου στην Αλεξάνδρα Κορωνίδου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ