Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜανδαλιανές Φωτοβολίδες!!

Μανδαλιανές Φωτοβολίδες!!

Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, προφανώς σοκαρισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν περίμενε, προσπαθεί να πείσει την κοινωνία που τον καταδίκασε, ότι ήθελε να πάει σε debate και να μιλήσει για τα προβλήματα του δήμου. Λίγες ώρες μάλιστα πριν ανοίξουν πάλι οι κάλπες (όπου μπορεί να είναι τραγικές για την Πνοή του, το Ήθος του και το Όραμα του) επιτίθεται στον νικητή της πρώτης Κυριακής Λευτέρη Αλεξανδρίδη (όπου οι κάλπες μπορεί να τον αναδείξουν επόμενο δήμαρχο) ότι αυτός φταίει που οι πολίτες θα πάνε…ανενημέρωτοι να ψηφίσουν!!

Δημοσιογραφικά αυτήν την συμπεριφορά την χαρακτηρίζω ευγενικά, Μανδαλιανές Φωτοβολίδες!!

Απλά και λαϊκά τις χαρακτηρίζω Μανδαλιανές Μπούρδες!!!

Σε μια κοινωνία όπου η διαφάνεια, η υπευθυνότητα και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα έπρεπε να αποτελούν τις κορυφαίες προτεραιότητες κάθε δημοτικής αρχής, το παράδειγμα του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού που απομακρύνθηκε συστηματικά από αυτές τις αρχές, ήταν εντελώς απογοητευτικό. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες των πολιτών για έναν ηγέτη που θα δρούσε ανοιχτά, ειλικρινά και με οράματα που στοχεύουν στην κοινωνική προαγωγή και ευημερία, ως δήμαρχος «το καλό παιδί», επέδειξε μια στάση αδιαφορίας και απομόνωσης. Είχε ο ίδιος αλλά και υποστήριξε πολλές κακές συμπεριφορές συνεργατών του, που έχουν το μεγάλο μερίδιο της αποδοκιμασίας που τώρα βιώνει, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές. Δίχασε την κοινωνία αυτό φάνηκε στις κάλπες!!

Έκανε ακόμη περισσότερα!! Η απόκρυψη της αλήθειας και η καταπάτηση της δημοκρατικής διαφάνειας στοιχειώνουν την εμπιστοσύνη που οι πολίτες έχουν προς τις κυβερνητικές ή δημοτικές τους αρχές. Όταν ένας δήμαρχος επιλέγει κακούς συνεργάτες και δίνει προτεραιότητα στις προσωπικές ή πολιτικές του φιλοδοξίες, αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες, όπως η ανεπαρκής υπηρεσία και η απουσία βελτιώσεων στην καθημερινή τους ζωή, είναι οι πολίτες!! Δεν του τα είπαν αυτά οι πολιτικοί του μέντορες; Τώρα το κατάλαβε; Η αντικειμενική του μύτη δεν «μυρίστηκε» τίποτα; Γιατί οι «υποκειμενικές» των πολιτών το είχαν τούμπανο!!

Όταν η απαξίωση των πολιτών και η αδιαφορία για τις ανησυχίες τους ήταν παιχνίδια χλεύης μέσα από ψεύτικους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα του ίδιου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, αντί να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα, κατηγορούσε δημοσιογράφους γιατί του ασκούσαν κριτική!! Έδειχνε με το δάκτυλο όσους προσπαθούσαν να φέρουν στο φως της δημοσιότητας τις παραλείψεις και τα λάθη της δημοτικής του αρχής. Όπως τώρα που δείχνει με το δάκτυλο την EURO Τηλεόραση και την «Αγκίδα» δύο μέσα που δεν θεωρεί αμερόληπτα για να παραστεί σε debate. Εκεί όπου οι ερωτήσεις θα ήταν κοινές για όλους, ο σοκαρισμένος δήμαρχος νομίζει ότι απαξίωσε τα Μέσα Επικοινωνίας που δεν πήγε και όχι τους δημότες του, που 4 χρόνια τους είχε γραμμένους κανονικά και δεν έκανε δημόσια ούτε ένα στοιχειώδη απολογισμό!!

Είναι αργά για δάκρυα Κλεάνθη, Κωστάκη και όπως αλλιώς σας λένε!!

Σε κάθε δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της, οι ηγέτες οφείλουν να υπηρετούν τον λαό και να υποστηρίζουν το δημόσιο συμφέρον. Εσείς μία φορά δεν το κάνατε. Ούτε στο ζήτημα του ΘΕΠΑΝ, ούτε στο ζήτημα των ΕΛΠΕ, ούτε στα θέματα των Σχολείων, ούτε την περίοδο της πανδημίας, ούτε εδώ ούτε εκεί!!

Το μόνο που καταφέρατε με την στάση σας ήταν να αποτρέψετε την πρόοδο, να υπονομεύσετε τις ίδιες τις βάσεις της τοπικής δημοκρατίας και κοινωνικής αρμονίας. Η αλλαγή και η ανάπτυξη ενός τόπου χρειάζονται ηγέτες που να δεσμεύονται για τη διακυβέρνηση με ακεραιότητα, διαφάνεια και αφοσίωση προς την κοινότητα.

Εσείς δεν μπορέσατε να το πετύχετε. Ας ελπίσουμε να τα καταφέρει ο επόμενος!!

Βασίλης Σαρρηγιαννίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ