Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜιλτιάδης Τασούλης: 164 στρέμματα είναι πάρα πολλά για να μπορεί να τα...

Μιλτιάδης Τασούλης: 164 στρέμματα είναι πάρα πολλά για να μπορεί να τα διαχειριστεί ο δήμος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης εμφανίστηκε στη DION τηλεόραση και στην εκπομπή «Για την πολιτική» του δημοσιογράφου Κώστα Πορτοκάλη. Ο κύριος Τασούλης μεταξύ άλλων μίλησε και για το στρατόπεδο Ζιάκα λέγοντας τα παρακάτω:

«Ξαφνικά έρχεται μία πρόταση από την κυβέρνηση για δημιουργία εκεί κοινωνικών κατοικιών με αξιοποίηση και χρόνου πρασίνου ταυτόχρονα έτσι ώστε να βελτιώσει το χώρο. Εννοείται ότι όταν δεσμεύεται η κυβέρνηση, σ’ αυτό το πλαίσιο έχει διασφαλίσει και τη χρηματοδότηση, είναι η ίδια που θα μεριμνήσει να αναπτύξει και τη δομή του στρατοπέδου Ζιάκα.

Απ’ την άλλη μεριά υπήρχαν κάποιες προσεγγίσεις παλαιότερα απ’ τις διοικήσεις του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, πριν γίνει συνένωση με το δήμο Ευόσμου. Σ’ αυτήν την περίπτωση κάποιες προτάσεις έλεγαν να γίνει υπεραστικό πάρκο. Προϋπόθεση είναι να το πάρει ο δήμος, να βρει χρήματα, να κάνει μελέτες, να κάνει στρατηγική διαχείριση. Όλα αυτά θέλουν χρόνο, θέλουν χρήμα, πάμε πολύ μακριά.

Εγώ δεν λέω ότι αυτή η πρόταση που δίνει η κυβέρνηση ίσως είναι η άριστη, αλλά είναι μια πρόταση -το έχω γράψει, θα το επαναλάβω- οφείλει η κυβέρνηση να ενημερωθεί, να τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο -το όργανο εκπρόσωπο των πολιτών- κι αν είναι έτοιμο αυτό το πακέτο που είναι και χρήσιμο για να μπορέσει να τρέξει κανείς για να υλοποιηθεί, γιατί να το αφήσεις στο μέλλον σε αναμονές, με προσδοκίες να μας παραχωρηθεί ένας χώρος;

Να πω και κάτι άλλο; 164 στρέμματα είναι πάρα πολλά για να μπορεί να τα διαχειριστεί ο δήμος. Και λυπάμαι αλλά θέλουμε να διαχειριστούμε τα 164 στρέμματα παρθενικά όπως είναι εκεί, ενώ δεν έχουμε τη φροντίδα να κάνουμε ένα πεζοδρόμιο, μια ανακατασκευή πέντε πλάκες που περπατάνε όλες οι ηλικίες, να κάνουμε μια διάβαση. Αν περάσει κανείς στις κεντρικές οδούς δεν υπάρχουν διαβάσεις διαμορφωμένες, δεν υπάρχουν ράμπες για να ανεβαίνει και να κατεβαίνει μια μητέρα, ένας άνθρωπος ΑμΕΑ και θέλουμε τώρα να πάμε σε μεγαλύτερα κόστη με μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις. Δεν έχει γίνει μια ανάπλαση ενός πάρκου, δεν έχουν γίνει παιδικές χαρές. Τα λέω αυτά γιατί πρέπει καμιά φορά να βάζουμε μεγαλεπήβολα σχέδια μπροστά μας αλλά να είναι και υλοποιήσιμα».

Μιλτιάδης Τασούλης για Ζιάκα: Κάλλιο πέντε και στο χέρι
«Το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού έφτασε πλέον και στ’ αφτιά του πρωθυπουργού»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ