Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Οι κάτοικοι της Διαλογής μπορούν να βάλουν το “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”»

«Οι κάτοικοι της Διαλογής μπορούν να βάλουν το “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”»

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης:

«Πραγματοποίησα επίσκεψη στην περιοχή της Διαλογής και συναντήθηκα με κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους συζητήσαμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις ελλείψεις στις υποδομές και τις ανάγκες που έχουν από τον Δήμο.

Η περιοχή δυστυχώς τελεί υπό εγκατάλειψη. Χωρίς διάθεση υπερβολής, η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, δεν έχει ρίξει όσο θα έπρεπε το βάρος του ενδιαφέροντός της στη συγκεκριμένη περιοχή. Λες και δεν συνιστά κομμάτι του Δήμου. Λες και συμβιβάστηκαν με την εικόνα της παρακμής και της υποβάθμισης. Λες και οι κάτοικοι μπορούν εσαεί να αισθάνονται ως παρίες ή ως πολίτες Β’ κατηγορίας.

Το ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, που μου έθεσαν οι συνδημότες μας και κυριολεκτικά βασανίζει την καθημερινότητά τους, είναι η ανυπαρξία διεξόδου προς την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι ανησυχούν και προβληματίζονται ιδιαίτερα, διότι εκτός της αδυναμίας επικοινωνίας τους με την περιφερειακή οδό, στην περιοχή κινούνται μεγάλα φορτηγά οχήματα για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων της περιοχής, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση, η οποία έχει αρχίσει και γίνεται πια επικίνδυνη.

Ειδικά αυτή την περίοδο επισημαίνουν και την αδιανόητη έλλειψη οδοσήμανσης. Δικαίως αγωνιούν για την πιθανότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους και για την κυκλοφοριακή ροή στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόβλημα είναι εμφανέστατο στις διασταυρώσεις, όπου χωρίς σήμανση τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα.

Ένα άλλο ζήτημα που συζητήσαμε είναι η ανεκδιήγητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών, όπου εδώ και μήνες έχει καεί ένας πίνακας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και μόλις δύσει ο ήλιος ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος, τα πάντα τα σκεπάζει το σκοτάδι κι αυτό δίνει την ευκαιρία σε παραβατικούς να κάνουν το δικό τους πάρτι σε μια περιοχή, όπου και η αστυνόμευση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Δεν με εκπλήσσει που ένας πίνακας χάλασε, καταστράφηκε, δεν λειτουργεί. Με εξοργίζει που δεν αποκαθίσταται εδώ και μήνες.

Χαρακτηριστική της αδιαφορίας, της αμέλειας και της εγκατάλειψης της Διαλογής, είναι και η εικόνα που έχουν οι στάσεις της αστικής συγκοινωνίας. Μου το έλεγαν οι πολίτες και δεν το πίστευα. Στάσεις διαλυμένες, εγκαταλειμμένες, σκουριασμένες… Ντροπή πια. Και οι στάσεις είναι ευθύνη του Δήμου. Να επισημάνω ότι ενώ με το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που διασφάλισε ο Δήμος τοποθέτησε καινούργια στάση για τους επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς (για να είμαι δίκαιος), ακριβώς απέναντι από αυτή βρίσκεται μια εγκαταλειμμένη στάση με αλλοιωμένους μεταλλικούς σκελετούς, που είναι επικίνδυνη για τους περαστικούς και ειδικά για τα παιδιά.

Κρίνω επίσης ότι πρέπει να μεταφέρω και τη διαμαρτυρία των κατοίκων για το πράσινο στην περιοχή, διότι μετά τις πολλές βροχοπτώσεις η βλάστηση αναπτύσσεται και ο καθαρισμός του τοπικού ρέματος δεν έχει γίνει. Τι περιμένουν; Τις εαρινές καταιγίδες; Καθαρισμός και αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος από τη βλάστηση άμεσα, διότι μετά θα ψάχνουμε ποιος φταίει για τα δεινά της περιοχής. Το ρέμα δεν μπορεί να είναι εστία μόλυνσης και κουνουπιών.

Συζητήσαμε πολλά ακόμη. Η εγκατάλειψη της Διαλογής από τη διοίκηση του Δήμου είναι εμφανής σε κάθε γωνιά. Οι πολίτες δεν ζητούν κάποιο μεγαλεπήβολο σχέδιο, κάποια οραματική παρέμβαση, κανένα σούπερ έργο υποδομής εκατομμυρίων ευρώ. Ζητούν τα στοιχειώδη. Ζητούν αποκατάσταση της επικοινωνίας της περιοχής με την βασική οδική αρτηρία της Θεσσαλονίκης, ζητούν σήμανση στους δρόμους, ζητούν λειτουργία των πάρκων, ζητούν ασφάλεια και φροντίδα στο πράσινο της περιοχής κατοικίας τους. Κι αυτά τα αιτήματά τους δεν επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων. Είναι υποχρέωσή τους, είναι καθήκον τους, είναι η δουλειά τους.

Στις 8 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της Διαλογής έχουν επιλογή. Έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εκείνους που είναι κοντά τους και που θα κάνουν τη δουλειά. Μπορούν να βάλουν το “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ”. Σε ένα καλύτερο μέλλον και για τη Διαλογή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ