Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί 30 χρόνια να προσφέρουν στο δήμο, θα...

«Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί 30 χρόνια να προσφέρουν στο δήμο, θα προσφέρουν τώρα;»

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης, αναφέρθηκε και στις μετακινήσεις παλιών αυτοδιοικητικών σε διάφορα ψηφοδέλτια.

Αγκίδα: Πώς σχολιάζετε τις μετακινήσεις των αυτοδιοικητικών στα ψηφοδέλτια;

Μιλτιάδης Τασούλης: Με τα φαινόμενα που έχουμε δει να συμβαίνουν, διαμορφώνεται μια κατάσταση που τελικά πάλι στο τέλος, όταν φτάσουμε να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια, θα δούμε ποιος προσχωρεί σε ποιον. Δηλαδή να δούμε πως δεν προσχώρησε ο τάδε στην παράταξη του δείνα, αλλά ότι η τάδε παράταξη προσχώρησε στη νοοτροπία του τάδε και του δείνα. Κατά συνέπεια, βλέπουμε ότι αυτοί οι τριάντα, οι σαράντα άνθρωποι, που θεωρούν ότι είναι το αυτοδιοικητικό κεφάλαιο του δήμου, έκαναν τις επιλογές τους ο καθένας και καλά έκαναν, είναι λογικό να τις κάνουν.

Νομίζω όμως ότι στις 62.500 – 63.000 πολιτών που δύνανται να είναι υποψήφιοι, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πρέπει να παρακινηθούν να ασχοληθούν. Και προβληματίζει το γεγονός ότι σ’ έναν τόσο μεγάλο πληθυσμιακά δήμο, ενώ θα μπορούσαν να συμμετάσχουν 62.500, με κάποια σχετική αποχή που πάντα υπάρχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να εκλέξουν τη διοίκηση του δήμου, στο τέλος καταλήγει να συμμετάσχει μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Αυτό μάλλον έχει να κάνει με το τι προσφέρεται στον πολίτη ως πρόταση επιλογής. Κατά συνέπεια αν οι προτάσεις επιλογής δεν είναι τέτοιες που να δίνουν κίνητρο στον πολίτη για να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν θα συμμετάσχει γυρίζοντας την πλάτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αγκίδα: Πιστεύετε πως αυτοί οι παλιοί αυτοδιοικητικοί δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στο δήμο και στους δημότες;

Μιλτιάδης Τασούλης: Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος τη δεκαετία του 2000 που συμμετείχε στα αυτοδιοικητικά από θέσεις διοικητικές δεν ολοκλήρωσε την προσφορά του, που ο ίδιος τη δεκαετία του 2010 και πάλι δεν ολοκλήρωσε την προσφορά του από θέσεις διοικητικές, θα ολοκληρώσει την προσφορά του τη δεκαετία του 2020. Χρειάζονται διοικητική παρουσία τριών δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να προσφέρουν πράγματα; Επειδή τελικά αυτές είναι οι μεγάλες μεταγραφές που πραγματοποίησαν και προβάλουν διάφορα ψηφοδέλτια. Δεν βλέπουμε ανανέωση υποψηφίων και προτάσεων. Το ζητούμενο δεν είναι να εκλεγεί κανείς δήμαρχος. Το ζητούμενο είναι τελικά τι πρόταση θα δώσει στην κοινωνία.

Αγκίδα: Δηλαδή κατά τη γνώμη σας όλοι όσοι έχουν μακρόχρονη παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να αποσυρθούν αντί να μετακινούνται σε ψηφοδέλτια;

Μιλτιάδης Τασούλης: Δεν ξέρω αν δεν μπόρεσε κάποιος στα τριάντα χρόνια να προσφέρει, πώς θα μπορέσει να προσφέρει τώρα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί, ας θέσει υποψηφιότητα. Η δημοκρατία είναι ανοιχτή για όλους. Άλλα θέτω έναν προβληματισμό γιατί έχουμε και κάποιους άλλους που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη δεκαετία του 1990. Αυτό σε έναν δήμο που έχει 17.500 νέους και λένε ότι είναι ο πιο νεανικός δήμος πρέπει να μας προβληματίζει όλους, ιδιαιτέρως τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο Μιλτιάδης Τασούλης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
«Είναι τραγικό εάν η διοίκηση Μανδαλιανού έχει πάρει τα χρήματα και δεν ξεκινάει τα έργα»
«Δεν γίνεται να παίρνεις χρήματα για σχολεία και να κάνεις χλοοτάπητες»
Μιλτιάδης Τασούλης: Μηδενικά Δημοτικά Τέλη στους νέους δημότες για δύο χρόνια
«Το νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου μπορούσε να είχε παραδοθεί»
Μιλτιάδης Τασούλης: Αν οι δημότες ήταν ευχαριστημένοι από αυτή τη διοίκηση…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ