Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜιλτιάδης Τασούλης: Μηδενικά Δημοτικά Τέλη στους νέους δημότες για δύο χρόνια

Μιλτιάδης Τασούλης: Μηδενικά Δημοτικά Τέλη στους νέους δημότες για δύο χρόνια

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα», αναφέρθηκε και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε οι νέοι κάτοικοι να γίνουν δημότες Κορδελιού Ευόσμου.

Αγκίδα: Είναι κυρίως οι νέοι κάτοικοι που γυρίζουν την πλάτη στις δημοτικές εκλογές; Μήπως τελικά ο τρόπος της προβολής των βέρων Ευοσμιτών και Κορδελιωτών που μπαίνουν στα ψηφοδέλτια κάνει τους νέους ανθρώπους που ήρθαν και κατοίκησαν στο δήμο να αποστρέφονται τα του δήμου;

Μιλτιάδης Τασούλης: Ο νέος κάτοικος που πρέπει να γίνει δημότης, το πρώτον που συναντάει είναι η διοίκηση για τα θέματα και τα προβλήματά του, για τη γειτονιά, για την καθαριότητα, για το φωτισμό, για το σχολείο του παιδιού του. Άρα από εκεί παίρνει τις πρώτες εικόνες και συνεπώς το κίνητρο για να γίνει δημότης. Πρέπει να δοθεί το κίνητρο στο νέο κάτοικο για να γίνει δημότης και κυρίως σ’ αυτόν που έχει πολλά χρόνια εδώ.

Αγκίδα: Για το ότι δεν απογράφησαν περισσότεροι κάτοικοι στο δήμο φταίει η διοίκηση;

Μιλτιάδης Τασούλης: Έπρεπε να δοθούν κίνητρα και θα πω κάτι τολμηρό που θα το συμπεριλάβω και θα το αναδείξω στις προεκλογικές μου προτάσεις. Νέοι κάτοικοι που έχουν τις προϋποθέσεις να γίνουν δημότες, τα δύο πρώτα χρόνια να είναι απαλλαγμένοι από τα Δημοτικά Τέλη της κατοικίας τους. Είναι ένα καλό κίνητρο. Ένα δεύτερο κίνητρο είναι όσον αφορά την εγγραφή των παιδιών στα νηπιαγωγεία που δεν επιβάλλεται από κάποιον νόμο. Οπωσδήποτε υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται λόγω της εργασίας τους και πρέπει να υπάρχει μέριμνα και γι’ αυτούς. Αλλά είναι αδικαιολόγητο να είναι κάποιος κάτοικος στο δήμο μια δεκαετία και να μην είναι δημότης. Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο με αυτούς που δεν εγγράφονται ως δημότες, αλλά και με εκείνους που κατοικούν στο δήμο και απογράφησαν αλλού.

Αγκίδα: Όσον αφορά την αποχή των δημοτών από τις δημοτικές εκλογές, πιστεύετε ότι ως επί το πλείστον είναι νέοι κάτοικοι;

Μιλτιάδης Τασούλης: Σίγουρα στις παλιές περιοχές του δήμου το ποσοστό αυτών που προσέρχονται στις εκλογές είναι πολύ μεγάλο. Φαινόμενα μεγάλης αποχής μάλλον υπάρχουν σε περιοχές που υπάρχουν νέοι κάτοικοι, όπως είναι η Νέα Πολιτεία ή η περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού. Το ερώτημα είναι αν προσεγγίστηκαν αυτοί οι κάτοικοι ή αφέθηκαν να απέχουν εξαιτίας της αδιαφορίας απέναντί τους.

Τελικά το ζήτημα είναι το πόσο ευχαριστημένος είναι ο πολίτης από το δήμο και συνεπώς από τη διοίκησή του, για να μπει στη διαδικασία να ενεργοποιηθεί στα αυτοδιοικητικά. Για παράδειγμα, ποιος δεν έμαθε ότι αυτή η διοίκηση έκλεισε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, που εξυπηρετούσε την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών; Θα συμμετάσχουν αυτοί οι πολίτες να αλλάξουν μια διοίκηση που αντιμετώπισε έτσι το ΚΕΠ και την καθημερινότητά τους; Μην ξεχνάμε ότι έχουμε περάσει και μία δεκαετία κρίσης και επικράτησε λίγο η νοοτροπία του καναπέ. Χρειάζεται όλοι μας να προσπαθήσουμε να ωθήσουμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στα δημοτικά δρώμενα.

Ο Μιλτιάδης Τασούλης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
«Δεν γίνεται να παίρνεις χρήματα για σχολεία και να κάνεις χλοοτάπητες»
«Είναι τραγικό εάν η διοίκηση Μανδαλιανού έχει πάρει τα χρήματα και δεν ξεκινάει τα έργα»
«Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί 30 χρόνια να προσφέρουν στο δήμο, θα προσφέρουν τώρα;»
«Το νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου μπορούσε να είχε παραδοθεί»
Μιλτιάδης Τασούλης: Αν οι δημότες ήταν ευχαριστημένοι από αυτή τη διοίκηση…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ