Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Μιλτιάδης Τασούλης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Ο Μιλτιάδης Τασούλης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μιλτιάδης Τασούλης στην «Αγκίδα» ξεκαθάρισε πως θα είναι σίγουρα υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και πως αρχίζουν να γίνονται κουραστικές οι περί του αντιθέτου διαδόσεις.

Αγκίδα: Κύριε Τασούλη θα είστε τελικά υποψήφιος δήμαρχος, γιατί υπάρχουν διαδόσεις πως αυτό δεν θα συμβεί;

Μιλτιάδης Τασούλης: Έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό με την έννοια ότι δεν μπορώ να απαντάω συνεχώς σε σχόλια και σε διαδόσεις. Αυτές οι διαδόσεις σχετικά με το ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος προέρχονται από ανθρώπους που θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο αδυνατίζουν την πρότασή μου. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως η υποψηφιότητά μου δεν θα φτάσει μέχρι τις εκλογές. Ξεκαθαρίζω πως θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και πως δεν ισχύουν τέτοιες διαδόσεις. Δεσμεύτηκα σε συγκεκριμένα πράγματα και διαδικασίες, ανακοίνωσα παράταξη, ανακοίνωσα ψηφοδέλτιο με είκοσι ονόματα, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώσω και άλλα είκοσι ονόματα. Επιφυλάσσομαι να ανακοινώσω γιατί όσους ανακοινώνω, επειδή είναι και νέα πρόσωπα, τους τρολάρουν και τους πιέζουν πάρα πολύ.

Αγκίδα: Απλά τους τρολάρουν ή προσπαθούν επιπλέον να τους αποσπάσουν άλλες παρατάξεις;

Μιλτιάδης Τασούλης: Και τους πιέζουν για να τους πάρουν από εμάς και τους επιτίθενται. Το φαινόμενο έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα παιδιά που συμπορεύονται με το συνδυασμό μας είναι νέα που δεν γνωρίζουν την πολιτική πίεση τέτοιας μορφής. Θέλουν να συμμετάσχουν για να προσφέρουν αύριο στην κοινωνία από τη θέση που θα έχουν αναλάβει. Η συμμετοχή τους είναι με διάθεση προσφοράς. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να δέχονται οχλήσεις και πιέσεις. Αυτή η κατάσταση είναι κακή, σήμερα απλά την καταγράφουμε, αλλά αύριο θα πρέπει να την αξιολογήσουμε.

Στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές, επειδή παρουσιάζονται κάποιοι -20,30,50,60- ως παράγοντες μεγάλοι αυτού του τόπου, εγώ θέλω να δηλώσω πως δεν έχω βάλει και ούτε θα βάλω σε κηδεμονία την παράταξη που δημιουργείται. Είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργούμε μια νέα παράταξη και είναι επίσης ξεκάθαρο ότι αυτή η παράταξη θα υπάρχει και του Αγίου Βαλεντίνου και το Πάσχα και στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και το Δεκαπενταύγουστο θα είναι έτοιμη και 31 Αυγούστου θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο ο Συνδυασμός με όνομα Τασούλης Μίλτος και με όνομα παράταξης «Θεμέλιο στο Μέλλον».

Αγκίδα: Άρα είναι ξεκάθαρο πως θα είστε υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές;

Μιλτιάδης Τασούλης: Είναι αδιαπραγμάτευτο με την έννοια ότι στις μέχρι σήμερα συνομιλίες που έχω πραγματοποιήσει και στην προσπάθεια να διευρύνω αυτό το σχήμα, ήταν βέβαιο ότι η κύρια συνεργασία που προσπαθούσα να κάνω ήταν στην κατεύθυνση διαμόρφωσης συνιστωσών πολλών τάσεων μέσα σε μια παράταξη, οι οποίες θα είχαν διαφορετικές εκφράσεις από διαφορετικές πολιτικές βάσεις και θα μορφοποιούνταν σε μια ενιαία αυτοδιοικητική παράταξη. Γι’ αυτό οι συζητήσεις ήταν με ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Στην πορεία θα φανεί ποιοι από αυτούς τους συνομιλητές ήθελαν πραγματικά την υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης και ποιοι ήθελαν να την υπονομεύσουν.

Αγκίδα: Αναφέρεστε σε μεγάλη διεύρυνση;

Μιλτιάδης Τασούλης: Σαφέστατα. Διεύρυνσης σ’ αυτό που η κοινωνία πραγματικά αναζητά χωρίς περιχαρακώσεις θεωρητικών πολιτικών αναζητήσεων διότι η αυτοδιοίκηση έχει ίδια προβλήματα, ίδια βάση, ίδιες προοπτικές.

Αγκίδα: Στις προσπάθειες αυτές διεύρυνσης σίγουρα συναντηθήκατε και με άλλους υποψηφίους δημάρχους. Υπήρχε διάθεση από κάποιους να κάνουν πίσω από τη διεκδίκηση της αρχηγίας για να γίνει αυτή η διεύρυνση;

Μιλτιάδης Τασούλης: Από την πρώτη στιγμή είχα προσπαθήσει να συναντηθούμε με τους τότε ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους, όπως και έγινε με δική μου πρωτοβουλία. Το ίδιο πράγμα συνέβη και πρόσφατα. Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στη βάση μιας ανησυχίας για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορεί και να προτείνει λύσεις και να έχει την επόμενη μέρα στελέχη και συνεργάτες που θα ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της άσκησης διοίκησης. Είναι προφανές ότι, εάν τελεσφορούσαν αυτές οι συναντήσεις, ένας θα ήταν ο επικεφαλής. Το ποιος ήταν πιο αποφασισμένος να ηγηθεί μιας τέτοιας παράταξης θα το δείξει το μέλλον. Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν πλέον κατασταλάξει και πρέπει να συνομιλήσουμε με τους πολίτες. Ο χρόνος περνάει και πρέπει να ασχοληθούμε με τα προβλήματα και όχι με συνεννοήσεις διευρύνσεων. Η παράταξή μας είναι εδώ, εδώ είμαστε και όποιος θέλει μπορεί να προσχωρήσει.

«Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί 30 χρόνια να προσφέρουν στο δήμο, θα προσφέρουν τώρα;»
«Είναι τραγικό εάν η διοίκηση Μανδαλιανού έχει πάρει τα χρήματα και δεν ξεκινάει τα έργα»
«Δεν γίνεται να παίρνεις χρήματα για σχολεία και να κάνεις χλοοτάπητες»
Μιλτιάδης Τασούλης: Μηδενικά Δημοτικά Τέλη στους νέους δημότες για δύο χρόνια
«Το νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου μπορούσε να είχε παραδοθεί»
Μιλτιάδης Τασούλης: Αν οι δημότες ήταν ευχαριστημένοι από αυτή τη διοίκηση…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ