Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ πανδημία δεν έβλαψε τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό ως δήμαρχο

Η πανδημία δεν έβλαψε τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό ως δήμαρχο

Στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και τα στελέχη της διοίκησής του θα φορτώσουν την ανυπαρξία τους και στην πανδημία του κορονοϊού, κάτι που ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ο δήμαρχος ήρθε λαμπερός ως νέος αυτοδιοικητικός μαζί με άλλους νέους αυτοδιοικητικούς για να σώσουν το δήμο από τους παλιούς. Όμως όλοι αυτοί οι νέοι είχαν μαζί τους και δίπλα τους πολλούς παλιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι γνώριζαν καλά τα του δήμου και τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όταν μια παράταξη συμπεριλαμβάνει τον Στάθη Λαφαζανίδη, τον Λάζαρο Κατσιά, τον Γιάννη Φαρμάκη, τον Κώστα Σωτηράκη, τον Κώστα Αμανατιάδη, τον Αλέκο Μανδαλιανό και παριστάνει τη νέα και άπειρη, τότε είναι για κλάματα. Άπειρη λοιπόν δεν ήταν η παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Ήρθαν όλοι αυτοί οι νέοι αυτοδιοικητικοί, έχοντας μαζί τους παλιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικούς, για να σώσουν το δήμο από το παλιό, αλλά έπεσαν οι καψεροί πάνω στην πανδημία. Όμως η πανδημία δεν έβλαψε ούτε τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό ως δήμαρχο, ούτε και τη διοίκησή του συνολικά, αφού κρύφτηκαν πίσω από αυτήν για παραπάνω από δύο χρόνια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα, με έναν κόσμο κλεισμένο στο σπίτι του, φοβισμένο για το πρωτοφανές φαινόμενο του κορονοϊού και βέβαια χωρίς καμιά διάθεση να ασκήσει κριτική στη διοίκηση του δήμου για οτιδήποτε.

Τώρα, που ο κόσμος βγήκε από το σπίτι του και η κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού είναι σφοδρή, ο δήμαρχος και τα στελέχη του θα ρίξουν στην πανδημία την απραξία τους. Όμως η πανδημία δεν τους έφταιξε και αυτό μπορεί εύκολα να φανεί από απλά πράγματα. Στο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι καραντίνες, η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να είχε διαμορφώσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αρμόζει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας. Ούτε αυτό το πολύ απλό πράγμα δεν έκανε.

Η διοίκηση Μανδαλιανού κρύφτηκε πίσω από την πανδημία και θα κρυφτεί πίσω από αυτήν στην πορεία προς τις εκλογές, όμως η πανδημία δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για το γεγονός ότι ακόμη δεν λειτούργησαν ούτε το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας ούτε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νέας Πολιτείας, απλά έργα που εξαρτώνται απόλυτα από τη διοίκηση του δήμου και από κανέναν άλλο, αλλά δεν έγιναν γιατί αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει ούτε τα απλά και ζητάει μία θητεία ακόμα για να ζήσει ο δήμος άλλα πέντε χρόνια οπισθοδρόμησης.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ