Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Είναι τραγικό εάν η διοίκηση Μανδαλιανού έχει πάρει τα χρήματα και δεν...

«Είναι τραγικό εάν η διοίκηση Μανδαλιανού έχει πάρει τα χρήματα και δεν ξεκινάει τα έργα»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης απάντησε και στην ερώτηση σχετικά με τα χρήματα που ισχυρίζεται η διοίκηση Μανδαλιανού ότι έχουν εισρεύσει στα ταμεία του δήμου για υλοποίηση έργων.

Αγκίδα: Έχετε διατελέσει επί πολλά χρόνια Γενικός Γραμματέας δήμων και σίγουρα μπορείτε να μας δώσετε απάντηση στην επόμενη ερώτηση που θα σας υποβάλουμε. Επαναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, αλλά και άλλα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού, πως έχει έρθει και έχει μπει χρηματοδότηση στα ταμεία του δήμου για συγκεκριμένα έργα, αλλά εμείς δεν βλέπουμε τα έργα να ξεκινούν. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις στα ταμεία του δήμου και να μην ξεκινούν τα έργα;

Μιλτιάδης Τασούλης: Θα σας απαντήσω αναφερόμενος στον τρόπο που χρηματοδοτούνται τα έργα. Ξεκινάει η διαδικασία. Πρώτα υπάρχει μια προκήρυξη, σε κεντρικό επίπεδο, ενός πλήρους πακέτου χρηματοδοτήσεων με αντίστοιχο άξονα. Επί αυτών συμμετάσχουν οι δήμοι με προτάσεις. Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη φάση. Συμμετείχαν οι δήμοι. Πήραν την κατ’ αρχήν έγκριση. Για την υλοποίηση αυτών όφειλαν να τρέξουν τις διαγωνιστικές διαδικασίας με μελέτη που υπάρχει και να γίνει και η διαδικασία του διαγωνισμού. Όταν υπάρχει σύμβαση, αυτές οι εγκρίσεις θα αρχίσουν να υλοποιούνται με χρήματα που υπήρχαν.

Ως εγκρίσεις, όταν έρχονται, εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή. Θα πρέπει να δούμε αν γι’ αυτά τα εγκεκριμένα στην προηγούμενη φάση, που ίσχυε το νομοθετικό πλαίσιο, υπάρχουν οι εγκρίσεις από την Οικονομική Επιτροπή. Όταν στην Οικονομική Επιτροπή έχει γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού και έχουν εγγραφεί αυτά ως χρηματοδοτούμενα εργαλεία στο δήμο μας, σημαίνει ότι πραγματικά τα χρήματα έχουν έρθει. Αν στην Οικονομική Επιτροπή δεν έχει γίνει αποδοχή χρημάτων, τότε σημαίνει πως απλώς πήραν μια υπόσχεση ότι έχουν εγκριθεί και θα εγκριθούν και αυτό είναι μια άλλη υπόθεση αφού δεν ξέρουμε τι θα γίνει τελικά.

Αγκίδα: Σε όλους τους δήμους υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων όταν αυτά γίνονται με κονδύλια από διάφορα προγράμματα. Εάν όντως έχουν ληφθεί τα χρήματα, στα οποία αναφέρεται η διοίκηση του δήμου, δεν θα έπρεπε να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αρχή και ολοκλήρωση των έργων;

Μιλτιάδης Τασούλης: Το ζητούμενο για να εκτελέσεις ένα έργο είναι να έχεις τα χρήματα. Έχεις τα χρήματα και δεν κάνεις το έργο; Δεν είναι τραγικό; Τότε είναι ακόμα χειρότερο για τη διοίκηση αν έχει τα χρήματα και δεν μπορεί να υλοποιήσει το έργο. Τα χρήματα όμως σε πρώτη φάση εγκρίνονται και θεωρητικά μπαίνουν στο ταμείο, όταν έρχεται η έγκριση και την αποδέχεται η Οικονομική Επιτροπή. Όταν θα αρχίσουν οι εισροές, θα πρέπει να καταθέσεις και τι θα κάνεις, μια μελέτη να υλοποιήσεις ένα έργο, να κάνεις μια σύμβαση.

Ο Μιλτιάδης Τασούλης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
«Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί 30 χρόνια να προσφέρουν στο δήμο, θα προσφέρουν τώρα;»
«Δεν γίνεται να παίρνεις χρήματα για σχολεία και να κάνεις χλοοτάπητες»
Μιλτιάδης Τασούλης: Μηδενικά Δημοτικά Τέλη στους νέους δημότες για δύο χρόνια
«Το νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου μπορούσε να είχε παραδοθεί»
Μιλτιάδης Τασούλης: Αν οι δημότες ήταν ευχαριστημένοι από αυτή τη διοίκηση…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ