Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣωτήρης Παπανικολάου: Πλήρης συγκάλυψη της λάσπης που δέχτηκε ο δήμος

Σωτήρης Παπανικολάου: Πλήρης συγκάλυψη της λάσπης που δέχτηκε ο δήμος

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Η απαράδεκτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επί διοίκησης Κλεάνθη Μανδαλιανού να μην ασκήσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εισαγγελέα να θέσει στο αρχείο την προσφυγή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά εκείνων που κατήγγειλαν αβάσιμα και συκοφαντικά υπαλλήλους και αιρετούς, ολοκληρώθηκε χθες με την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής επί διοίκησης Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου, στην οποία είχε πλειοψηφία η παράταξη Μανδαλιανού, δεν άσκησε αναίρεση όσον αφορά την απόφαση του εισαγγελέα για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Το αστικό μέρος όμως της υπόθεσης συνεχίστηκε και οι συκοφάντες καταδικάστηκαν πρωτοδίκως.

Χθες η Δημοτική Επιτροπή, στην οποία έχει πλειοψηφία η παράταξη Αλεξανδρίδη, αποφάσισε ο δήμος να αποσυρθεί και από το αστικό μέρος της υπόθεσης. Ο δήμος διασύρθηκε επί δέκα χρόνια με συκοφαντίες, έμεινε πίσω, δεν αναπτύχθηκε και εξαιτίας των συκοφαντικών καταγγελιών, αλλά αυτά για τον κύριο Αλεξανδρίδη είναι ψιλά γράμματα. Πλήρης συγκάλυψη της λάσπης που δέχτηκε ο δήμος.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης ήδη έχει επιβραβεύσει καταγγέλλοντες, των οποίων οι καταγγελίες κρίθηκαν αβάσιμες από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δίνοντάς τους στελεχικές θέσεις. Θα του πρότεινα να επιβραβεύσει και τους υπόλοιπους αξιοποιώντας τους ως ειδικούς συνεργάτες χωρίς αντικείμενο. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από τους ειδικούς συνεργάτες, που μέχρι τώρα επέλεξε, χωρίς αντικείμενο είναι.

Εάν πάλι δεν θέλει να τους αξιοποιήσει ως ειδικούς συνεργάτες, ας τους αξιοποιήσει στη φιλαρμονική ως κλαριντζήδες. Εν πάση περιπτώσει ας επιλέξουν να παίξουν εκείνοι όποιο όργανο θέλουν στη φιλαρμονική. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο όργανο θα φροντίσω να κάνω έρανο για να αγοραστεί, διότι δεν πρέπει ο δήμος να μην αξιοποιήσει τέτοια ταλέντα.

Διακωμωδώ την κατάσταση γιατί αρρωστήσαμε αντιμετωπίζοντας μια δεκαετία συκοφαντίες, επειδή υπηρετήσαμε τον δήμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ψεύτικες καταγγελίες πήγαν τον δήμο πίσω, κάποιους μας αρρώστησαν και ο κύριος Αλεξανδρίδης επιβραβεύει αυτούς τους κάποιους που ζημίωσαν το δήμο. Έτσι θα πάει μπροστά ο δήμος; Και γιατί να μην αρχίσουν ξανά τις ψεύτικες καταγγελίες οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι, αφού ξέρουν ότι θα το κάνουν ατιμώρητα;

Ο κύριος Αλεξανδρίδης προφανώς αγνοεί ότι οι όψιμοι φίλοι του είχαν και στο παρελθόν άλλους όψιμους φίλους, τους οποίους κατήγγειλαν μόλις δεν τους γίνονταν τα κέφια. Ας φροντίσει λοιπόν ο κύριος Αλεξανδρίδης με τις αποφάσεις του και με τις συμμαχίες του να ανοίξει το δρόμο σε ακόμα μια καταστροφική θητεία για τον δήμο και τους δημότες. Μόνο αυτό λείπει από αυτόν τον ταλαιπωρημένο δήμο.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου ήταν διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ