Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν έχει πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έχει πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις

Εάν τελικά δεν πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στις 14 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της εορτής τη Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα είναι μια πολύ βολική εξέλιξη για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Εάν τελικά η συνεδρίαση πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου τότε μπορεί να έχει ξεχαστεί η ιστορία των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε γράψει ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης, και δεν θα βρεθεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη δύσκολη θέση να καταθέσει προς έγκριση το ψήφισμα του Θοδωρή Μπαλτά.

Η διοίκηση Μανδαλιανού άλλωστε δεν έχει πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις και το έχει αποδείξει στην πράξη. Το 2017 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο του Watergate στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Εκτεταμένο φακέλωμα δημοτικών συμβούλων, κατοίκων και φορέων που δραστηριοποιούνταν για την προστασία του περιβάλλοντος από την εταιρεία «ONE TEAM» για λογαριασμό των ΕΛΠΕ!

Τα ΕΛΠΕ είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και είχαν ρίξει την ευθύνη στην εταιρεία «ONE TEAM» η οποία και την ανέλαβε, αλλά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προχώρησε στην επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στα ΕΛΠΕ ως υπεύθυνο επεξεργασίας, για παράνομη επεξεργασία σύμφωνα με τα άρθρα 4, 5 και 7 Ν. 2472/1997 και ως υπεύθυνο επεξεργασίας για παράλειψη λήψης κατάλληλων οργανωτικών και τεχνικών μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 Ν. 2472/1997, η οποία οδήγησε στο περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν κινήθηκε νομικά σε βάρος των ΕΛΠΕ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αλλά ξέπλυνε τις παρακολουθήσεις με τη λήψη χορηγίας από την Elpedison στο όνομα των φτωχών. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου -μέλος σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-, Κώστας Σωτηράκης, ξέπλυναν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων λαμβάνοντας χορηγία από την Elpedison μέσω της Οικονομικής Επιτροπής σε έκτακτη συνεδρίαση τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 καταπατώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί μη λήψης χορηγιών από τον όμιλο ΕΛΠΕ.

Δυσκολεύονται λοιπόν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ της διοίκησης Μανδαλιανού να καταθέσουν ψήφισμα καταδίκης της παρακολούθησης του αρχηγού τους, αφού απέδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις. Τις ξεπλένουν με μια χορηγία στο όνομα των φτωχών. Ας συμβουλέψουν και τον αρχηγό τους να κάνει το ίδιο.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ