Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣτο όνομα των φτωχών ξεπλύθηκε και το σκάνδαλο Watergate στο δήμο Κορδελιού...

Στο όνομα των φτωχών ξεπλύθηκε και το σκάνδαλο Watergate στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Δήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου φωνάζοντας ότι πήραν τη χορηγία στο όνομα των φτωχών, δεν ξέπλυναν μόνο τη δυσοσμία! Ξέπλυναν και το σκάνδαλο Watergate στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου που αποκαλύφθηκε το 2017!

Τι ήταν το σκάνδαλο Watergate; Ήταν η εκτεταμένη παρακολούθηση των γραφείων των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον από το FBI υπό την καθοδήγηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον! Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του Νίξον.

Τι ήταν το σκάνδαλο Watergate στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου; Εκτεταμένο φακέλωμα δημοτικών συμβούλων, κατοίκων και φορέων που δραστηριοποιούνταν για την προστασία του περιβάλλοντος! Για εκείνο το σκάνδαλο δεν έγινε καμία νομική ενέργεια από την πλευρά του δήμου. Υπήρξε μόνο μία καταδίκη της βιομηχανίας από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων!

Με την αποδοχή της χορηγίας, δήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου πέρασαν από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και το φακέλωμα, μία πρακτική που παραπέμπει στις πιο μαύρες εποχές αυτού του τόπου. Φαίνεται όμως από τη στάση τους ότι δεν τους πείραξε το φακέλωμα, φαίνεται ότι θεωρούν πολύ φυσιολογικό το γεγονός η καλή βιομηχανία να αναθέτει σε εταιρεία τη συλλογή πληροφοριών για όσους δραστηριοποιούνται υπέρ του περιβάλλοντος.

Με την αποδοχή της χορηγίας, δήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου αποδέχτηκαν ως πολύ φυσιολογικές και άλλες πρακτικές εκείνου του φακελώματος. Σ’ εκείνην την έκθεση/φακέλωμα υπήρχαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη χειραγώγηση της συνείδησης των πολιτών, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση κατείχαν οι χορηγίες.

Από την αποκάλυψη εκείνου του φακελώματος δεν πέρασαν ούτε τέσσερα χρόνια. Ο δήμαρχος θα μπορούσε να ισχυριστεί μέχρι κι ότι δεν γνωρίζει το γεγονός αφού τότε δεν ασχολούνταν με την πολιτική και αφού ακόμα και σήμερα συνεχίζει να τονίζει ότι δεν είναι πολιτικός. Ο αναπληρωτής δημάρχου όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο γιατί το όνομά του είχε περίοπτη θέση σ’ εκείνην την έκθεση! Να υποθέσουμε ότι ο αναπληρωτής δημάρχου, με τη στάση που κρατάει, φέρεται ως καλός Χριστιανός και στρέφει και το άλλο μάγουλο; Ελάτε ξαναφακελώστε μας δηλαδή άμα τολμάμε να φωνάζουμε για τη δυσοσμία;!

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ