Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυζήτηση με τους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Συζήτηση με τους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, η «Αγκίδα» συζήτησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και με απεργούς εργάτες.

Στη συζήτηση που είχαμε πληροφορηθήκαμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ κατοικεί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και αυτός ήταν ένας λόγος που έκανε επιβεβλημένη την παρουσία αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στο εργοστάσιο.

Αυτό που τόνισαν τα μέλη του Σωματείου και πρέπει να γίνει κατανοητό στην κοινωνία είναι πως η επιχείρηση είναι κερδοφόρα. Στόχος του Σωματείου είναι να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στην εργασία τους και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση.

Τα τελευταία τρία χρόνια οι εργαζόμενοι «έβαλαν πλάτη» για να στηρίξουν την επιχείρηση δίνοντας το 20% του μισθού τους. Μάλιστα πρότειναν την παράταση αυτού του μέτρου. Αντί γι’ αυτό αντιμετώπισαν τις απολύσεις.

Τα μέλη του Σωματείου εκτιμούν πως ο αγώνας τους έχει αποτέλεσμα καθώς η παραγωγή έχει πέσει πάρα πολύ εξαιτίας της απεργίας. Η επιχείρηση υπολειτουργεί με την προστασία των ΜΑΤ. Απεργούν οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που δουλεύουν στην παραγωγή. Κάτω από τον αγώνα των εργαζομένων, κάτω από πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις, εκτιμούν πως η απεργία τους θα λήξει νικηφόρα.

Ανάμεσα στους απολυμένους υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν ολόκληρη τη ζωή τους στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Υπάρχει απολυμένος με τέσσερα παιδιά. Υπάρχει απολυμένος ο οποίος δουλεύει στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ επί 25 χρόνια, έκανε βαριά ορθοπαιδική επέμβαση εξαιτίας της βαριάς δουλειάς που κάνει, ήταν με αναρρωτική άδεια τέσσερις μήνες, γύρισε στη δουλειά του και μετά από ενάμισι μήνα απολύθηκε.

Τέτοιες ιστορίες ακούσαμε έξω από το εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στο πρόχειρο κιόσκι που έστησαν οι απεργοί εργαζόμενοι για να ξημεροβραδιάζονται διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κοντά στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ