Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠερί εισαγγελικής εντολής για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού

Περί εισαγγελικής εντολής για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού

Ένα από τα επιχειρήματα της διοίκησης Μανδαλιανού προκειμένου να στοιβάξει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να στεγάσει στο κτήριο του 19ου το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, είναι πως υπάρχει εισαγγελική εντολή για τη μεταστέγαση του τελευταίου.

Δηλαδή, θέλει να μας πει η διοίκηση Μανδαλιανού πως ο μόνος τρόπος για να γίνει μεταστέγαση σχολείου σ’ αυτόν τον δήμο είναι η εισαγγελική εντολή; Για τις 52 υπόγειες αίθουσες δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή; Προφανώς δεν υπάρχει.

Εάν όμως οι γονείς των παιδιών που κάνουν μάθημα στις υπόγειες αίθουσες προσφύγουν στη Δικαιοσύνη τότε τι θα γίνει; Προφανώς θα υπάρξει εισαγγελική εντολή μεταστέγασης και των υπόγειων αιθουσών για λόγους υγιεινής και για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Τι θα κάνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η διοίκηση Μανδαλιανού; Θα αρχίσει να στοιβάζει κι άλλα σχολεία προκειμένου να μεταφέρει τους μαθητές των υπόγειων αιθουσών σ’ αυτά;

Τα παραπάνω είπε, μέσες άκρες, και ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022.

Η διοίκηση Μανδαλιανού επί τρία χρόνια δεν είδε συνολικά το ζήτημα της στέγασης των σχολείων του δήμου και τώρα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού επικαλούμενη από τη μία την κοινωνική ευαισθησία και από την άλλη την εισαγγελική εντολή. Πάει να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα δημιουργώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο και θέλει να της πούνε και μπράβο.

Δεν μπορεί όμως να περιμένει κανείς παραπάνω πράγματα από μια διοίκηση που δεν κατάφερε να χτυπήσει αύριο το κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και που δίνει συνεχώς νέες ημερομηνίες για τη δημοπράτηση του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ