Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε μουλωχτά τη χορηγία της ELPEDISON!

Η Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε μουλωχτά τη χορηγία της ELPEDISON!

Η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου είχε το δικαίωμα να αποδεχτεί τη χορηγία της ELPEDISON όπως και την αποδέχτηκε, πλην όμως επειδή υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη αποδοχή χορηγιών από τα ΕΛΠΕ και με βάση το ότι είχε ξαναγίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για το αν μπορεί να ληφθεί χορηγία από την ELPEDISON και η διοίκηση του δήμου υποχώρησε επειδή ήθελε να λάβει χορηγία από τον Γιαννάκη αντί από τον Γιάννη, το ηθικό θα ήταν η συζήτηση να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αποδοχή ή όχι της χορηγίας. Άλλωστε στην Οικονομική Επιτροπή δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντί όμως γι’ αυτό η διοίκηση του δήμου εισήγαγε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή και μάλιστα σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη και για την οποία υπήρξε ενημέρωση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μάλιστα αυτό έγινε ενώ τη Μεγάλη Τρίτη υπήρχε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών εισήγαγε το θέμα στα μουλωχτά για να μην γράψουμε πραξικοπηματικά, αφού τύποις η διαδικασία ήταν νόμιμη. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής μάλιστα επέλεξε να μην ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή.

Το ερώτημα που προκύπτει από τη στάση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής είναι αν ενημερώθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης που δεν συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή. Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι πότε έγινε η συγκεκριμένη δωρεά. Ένα τρίτο ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε και μία δωρεά τα Χριστούγεννα. Τότε δεν υπήρχαν άποροι συμπολίτες μας; Το πιο σοβαρό ερώτημα που προκύπτει όμως από τη συμπεριφορά της διοίκησης είναι αν αντιλαμβάνεται την πανδημία και τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως ευκαιρία για να ψηφίσει ότι δεν θα μπορούσε να ψηφίσει σε κανονικές συνθήκες.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ