Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο πολιτικό πραξικόπημα της Οικονομικής Επιτροπής προβαλλόμενο ως φιλανθρωπική πράξη

Το πολιτικό πραξικόπημα της Οικονομικής Επιτροπής προβαλλόμενο ως φιλανθρωπική πράξη

Τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έκανε ένα πολιτικό πραξικόπημα, κόντρα σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου. Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην λαμβάνει χορηγίες από συγκεκριμένη βιομηχανία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας, η Οικονομική Επιτροπή Μεγάλη Πέμπτη του 2021 σε έκτακτη συνεδρίαση, και ενώ είχε συνεδριάσει κανονικά την προηγούμενη ημέρα, ανέτρεψε με πολιτικό πραξικόπημα την απόφαση του ανώτατου οργάνου του δήμου.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου ακούστηκε ξανά και ξανά η δικαιολογία ότι η χορηγία πήγε σε φτωχούς και αδύνατους! Δηλαδή τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας; Υπάρχουν χορηγίες που πηγαίνουν σε πλούσιους και δυνατούς;! «Το πιάτο των αδυνάτων δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Είναι ρηχό», είπε ο δημοτικό σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θοδωρής Μπαλτάς και είχε απόλυτο δίκιο. Δεν ήταν όμως μόνο το επιχείρημα στο ηθικό του επίπεδο, το οποίο αποδόμησε με την παραπάνω φράση ο κύριος Μπαλτάς και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι με άλλα επιχειρήματα.

Ήταν και το πολιτικό μέρος της υπόθεσης. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί της μη λήψης χορηγιών δεν έλεγε πουθενά ότι εξαιρεί τις περιπτώσεις που η χορηγία θα πήγαινε σε αδύνατους μέσω των ενοριών. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ξεκάθαρη. Η διοίκηση του δήμου ήξερε ότι ψηφίζοντας τη λήψη της χορηγίας από την Οικονομική Επιτροπή προβαίνει σε πολιτικό πραξικόπημα, αλλά το έκανε. Θα μπορούσε να εισαγάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά προτίμησε να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο Μεγάλη Πέμπτη του 2021.

Η Οικονομική Επιτροπή, είπε ο Νίκος Ζυγάς, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς σε πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχει μόνο το «γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια», γιατί όταν σε πολιτικό επίπεδο γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια την απόφαση ανωτέρου οργάνου, σημαίνει ότι προβαίνεις σε πολιτικό πραξικόπημα και η διοίκηση του δήμου το ήξερε αυτό. Ο κύριος Ζυγάς χρησιμοποίησε και άλλους βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την πράξη της αποδοχής της χορηγίας κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε δίκιο. Αυτό το κείμενο δεν θα επαναλάβει τις φράσεις του. Θα μείνει μόνο στο γεγονός ότι η πράξη που έγινε αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα.

Το πιάτο του φτωχού, για να συμπληρωθεί η φράση του Θοδωρή Μπαλτά, αδειάζει με πολιτικά πραξικοπήματα και δεν γεμίζει. Το πιάτο του φτωχού, όταν γίνεται κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν οι δυνατοί, πολύ σύντομα θα αδειάσει εντελώς. Το πιάτο του φτωχού ας το γέμιζε ο δήμος. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε και έδωσε πολύ περισσότερα χρήματα στους φτωχούς από τα χρήματα που δόθηκαν μέσω της χορηγίας. Δυστυχώς αντί να ζητηθεί ένα συγνώμη για το πολιτικό πραξικόπημα που έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη, το πολιτικό πραξικόπημα έγινε κάστρο για κάποιους το οποίο υπερασπίστηκαν με φωνές και νεύρα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας πως δεν κατάλαβαν τι έγινε με την αποδοχή της χορηγίας.

Γ. Παπαδ.

Ο αναπληρωτής δημάρχου Κώστας Σωτηράκης θέλει να σκορπίσει τις ευθύνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ