Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚι όμως η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να διασωθεί

Κι όμως η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να διασωθεί

Όσο πλησιάζουμε προς τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, τόσο καθίσταται πιο σαφές πως η διοίκηση Μανδαλιανού θα χάσει και το μόνο που απομένει να φανεί είναι το εύρος της ήττας της. Κι όμως η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να διασωθεί όσο η αντιπολίτευση παρουσιαζόταν κατακερματισμένη με κόντρες, με πικρές κουβέντες και με αδυναμία συνεννόησης.

Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης και να μείνει στη διοίκηση. Κάτι τέτοιο όμως θα προϋπέθετε δύο σημαντικές αλλαγές. Προφανώς θα άλλαζε ο δήμαρχος, πράγμα σημαντικό, και το όνομα της παράταξης, πράγμα μάλλον ασήμαντο.

Θα μπορούσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, να μην προτρέξει να δηλώσει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, ώστε τελικά να αποχωρήσει. Θα μπορούσε μάλιστα να αποχωρήσει δηλώνοντας όχι ότι απέτυχε αλλά ότι δεν πέτυχε όσα θα ήθελε, ότι πρώτη του προτεραιότητα παραμένει η ιατρική και ότι τελικά κατάλαβε πως η ιατρική και το τιμόνι του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας δεν συμβαδίζουν.

Ο δήμαρχος όμως μάλλον ούτε που σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως ήρθε σε ρήξη με την ομάδα Λαφαζανίδη μέσα στην παράταξή του αλλάζοντας αντιδημαρχία το Νέστορα Λαφαζανίδη και αντί να αφήσει περιθώρια διεύρυνσης της παράταξής του, μάλλον την περιόρισε και την περιχαράκωσε.

Δυστυχώς, με βάσει την έως τώρα λειτουργία του δημάρχου, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παραδεχτεί πως υπό την ηγεσία του τα πράγματα στο δήμο δεν πήγαν καλά. Αποτέλεσμα όμως αυτής της λειτουργίας ήταν να παρασύρει ολόκληρη την παράταξη στον κατήφορο της ήττας, αν όχι της πανωλεθρίας, γιατί, εφόσον επέλεξε να προχωρήσει, το μόνο που απέμενε στη διοίκηση ήταν να διαφημίζει ένα ανύπαρκτο έργο ή να παραπέμπει τα πάντα στην επόμενη τετραετία και στη Δευτέρα Παρουσία. Τα στελέχη της Νέας Πνοής έφτασαν να παρουσιάζουν τη γυμνή διοίκησή τους με ένα πανέμορφο φόρεμα, το οποίο όμως δεν μπορούν να το δούνε όλοι παρά μόνο οι τετραπέρατοι. Δυστυχώς γι’ αυτούς πέρασαν 185 χρόνια από τότε που το παιδάκι φώναξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Ίσως βέβαια και ο δήμαρχος και κάποια στελέχη της διοίκησής του να σκέφτηκαν πως θα επιβιώσουν μέσα από την πολυδιάσπαση και τις αντιθέσεις της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς και αυτό το όνειρο φαίνεται πως λαμβάνει τέλος με τη συμφωνία που προανήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Καμαρινός.

Ίσως προλαβαίνει ακόμη να γίνει η αλλαγή στο τιμόνι της διοίκησης προκειμένου να μπορέσει άλλος επικεφαλής να προχωρήσει σε συμμαχίες που θα κρατήσουν την παράταξη στη διοίκηση. Ίσως όμως και να είναι αργά, πράγμα που σημαίνει πως στελέχη της διοίκησης είτε θα αρχίσουν να αναζητούν αλλού παραταξιακή στέγη είτε θα περιμένουν καρτερικά και μοιρολατρικά την ήττα, διαφημίζοντας πράσινους περιπάτους και πράσινα άλογα ή χρηματοδοτήσεις που σακατεύεται η μέση σου να τις σηκώσεις!

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ