Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜία υποψηφιότητα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου που θα ξαναμοιράσει την τράπουλα

Μία υποψηφιότητα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου που θα ξαναμοιράσει την τράπουλα

Η αδυναμία του νυν δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, να επανεκλεγεί στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, είναι πλέον τόσο φανερή που έχει δημιουργήσει πολλές υποψηφιότητες για τη θέση του δημάρχου. Όλοι βλέπουν πλέον το κενό που δημιουργείται και τη βεβαιότητα της ήττας της διοίκησης Μανδαλιανού.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του δημάρχου μέχρι τώρα πάρα πολλές. Πολλές ομάδες που προσπαθούν να κατέλθουν αυτόνομες στις εκλογές ως παρατάξεις γιατί δεν θεωρούν αξιόλογες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες. Συζητήσεις, «μαγειρέματα», συμμαχίες που εκτός από το να δημιουργούν εξελίξεις, δημιουργούν επίσης πικρίες με τις αντίπαλες ομάδες.

Εκτός όμως από τους αντίπαλους της παράταξης Μανδαλιανού, που καταλαβαίνουν πως η «Νέα Πνοή» δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, υπάρχουν και στελέχη της διοίκησης που αντιλαμβάνονται αυτήν την εξέλιξη με βάση τα έργα και τις ημέρες τους. Κάποιοι όμως από τους διοικούντες δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν αμαχητί.

Επειδή ακριβώς δεν είναι διατεθειμένοι κάποιοι από τους διοικούντες να κατέλθουν στις εκλογές ως πρόβατα επί σφαγή και επειδή η ομάδα Λαφαζανίδη ήδη βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός της παράταξης Μανδαλιανού, ίσως να δούμε κινήσεις και από άλλες ομάδες ή μέλη της νυν διοίκησης.

Δεδομένο μέχρι στιγμής είναι πως οι έως τώρα υποψηφιότητες δημάρχων προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ψάχνουν, δηλαδή, να αντλήσουν ψήφους από την ίδια εκλογική δεξαμενή. Καμία μέχρι τώρα υποψηφιότητα δεν δείχνει πιο διευρυμένη και ικανή να δώσει άλλη δυναμική.

Τι λογής υποψηφιότητα λοιπόν θα τάραζε τα νερά και θα ανακάτευε την τράπουλα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Ας σκεφτούμε ένα προχωρημένο σενάριο. Τον Κλεάνθη Μανδαλιανό να αποσύρεται, τον Κώστα Σωτηράκη να είναι υποψήφιος δήμαρχος με σχεδόν ολόκληρη τη «Νέα Πνοή» μαζί του (δηλαδή με στελέχη που πρόσκεινται και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία), με την άτυπη στήριξη του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ και επίσης με τη στήριξη ισχυρών αυτοδιοικητικών παραγόντων, που μπορεί κομματικά να ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν καμία από τις άλλες υποψηφιότητες για διάφορους λόγους.

Μία τέτοια εξέλιξη με την πολυδιάσπαση που υπάρχει στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις η «Νέα Πνοή» να συνεχίσει να διοικεί αλλάζοντας όνομα και πιθανότατα προσανατολισμό, τακτική και συμπεριφορά, αν δεν θέλει να έχει τη μοίρα του άμοιρου. Μία τέτοια υποψηφιότητα πραγματικά θα δημιουργούσε εξελίξεις.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ