Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε κίνδυνο η καθαριότητα των σχολείων με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου

Σε κίνδυνο η καθαριότητα των σχολείων με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου

Την παρακάτω ανάρτηση με τίτλο «Σε κίνδυνο η καθαριότητα των σχολείων με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου» έκανε τον λογαριασμό της στο facebook η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» για τη σημερινή προσπάθεια της διοίκησης του δήμου να ανατρέψει στην Οικονομική Επιτροπή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών:

«Στις 15/6/22 στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκαν διαμαρτυρόμενες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Όπως πέρσι έτσι και φέτος το Υπουργείο χρηματοδότησε μόνο 483 ώρες ανά εβδομάδα. Η χρηματοδότηση καλύπτει μέρος της πραγματικής ανάγκης, δηλαδή 60 εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης από τις 120 που είναι απαραίτητες σύμφωνα με την υπηρεσία.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουνίου 2022 εισήχθη θέμα Πρόσληψης καθαριστριών πλήρους απασχόλησης σε αριθμό ίσο με τις Πραγματικές Ανάγκες των σχολικών μονάδων με υπογραφές της αντιπολίτευσης και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Πριν στεγνώσει το μελάνι της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα 20/7/22 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η Διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εισήγαγε θέμα με τίτλο “Κατανομή ανθρωποωρών σε θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων, διδακτικού έτους 2022-2023”, προτείνοντας, σε αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόσληψη με το κονδύλι του Υπουργείου 96 υπαλλήλων πεντάωρης ημερήσιας απασχόλησης καθώς επίσης και την πρόσληψη με ίδιους πόρους επιπλέον 15 υπαλλήλων πεντάωρης απασχόλησης.

Η Διοίκηση, παρόλο που ενδέχεται να προκύψει και αύξηση των αναγκών λόγω της επιμήκυνσης του ωραρίου λειτουργίας ολοήμερων σχολείων ή σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας covid-19, προχωρά αποφασιστικά προσφέροντας λειψή καθαριότητα στα παιδιά μας και λειψή 5ωρη εργασία με λειψή αμοιβή σε εργαζόμενες που τελικά θα έχουν λειψή επιβίωση.

Η πρόταση που έγινε από την Ένωση Γονέων Κορδελιού Εύοσμου “Αριστοτέλης” και με την οποία συμφώνησαν οι εργαζόμενοι ήταν να αποσυρθεί η πρόταση της Διοίκησης, να ψηφίσει η Οικονομική Επιτροπή, τηρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρόσληψη 120 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, οι οποίες χρειάζονται σύμφωνα με την Υπηρεσία και να αναζητήσει πόρους χρηματοδότησης της απόφασης. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει με ιδίους πόρους να διεκδικήσει την πλήρη χρηματοδότηση από το Υπουργείο μην ανοίγοντας σχολεία που δεν θα μπορούν να έχουν την καθαριότητα που πρέπει.

Η Διοίκηση κάτω από την πίεση απέσυρε το θέμα και θα το επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα. Όποτε και να το φέρει θα είμαστε εκεί διεκδικώντας τα αυτονόητα για τα παιδιά μας.

Εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να ζήσουμε μία ακόμη σχολική χρονιά χωρίς εργαζόμενους στην καθαριότητα στα σχολεία.

Δεν μπορούμε τα παιδιά μας να βρίσκονται σε αίθουσες χωρίς πλήρη καθαριότητα με μόνιμο προσωπικό.

Σε μια ακόμη δύσκολη σχολική χρονιά (καθώς βλέπουμε την κατάσταση με την πανδημία) δεν θα γίνουμε πάλι εμείς αυτοί που τρέχουμε να βρούμε καθαρίστρια για το σχολείο μας.

Εδώ και τώρα ο Δήμος να εξασφαλίσει μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς ναι μεν αλλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ