Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚι εγώ προσδοκώ ανάσταση νεκρών κύριε Μανδαλιανέ…

Κι εγώ προσδοκώ ανάσταση νεκρών κύριε Μανδαλιανέ…

«Πώς οραματίζεστε την περιοχή σας στο τέλος αυτής της δεκαετίας», ρωτήθηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στη Μακεδονία της Κυριακής και απάντησε τα παρακάτω:

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω σε αυτό τον τόπο, τον αγαπάω και τον οραματίζομαι ομορφότερο. Με ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων, με περισσότερα πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου, κατάλληλα σχολικά και δημοτικά κτίρια για τη μόρφωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών, με σύγχρονες αθλητικές υποδομές, με τη δημιουργία ενός μεγάλου πράσινου περιπάτου που θα τον απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

Επίσης προσδοκώ την άρρηκτη σύνδεση των δύο κοινοτήτων χωρίς στείρους τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις. Είμαστε δύο κοινότητες ένας δήμος. Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη Β. Ελλάδα και πρώτος στην καρδιά μας!»

Διαβάζοντας την αρχή της απάντησης του δημάρχου μου ήρθε το τραγούδι «γεννήθηκα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ, εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ».

Όσο για τις προσδοκίες του δημάρχου κι εγώ προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος αμήν κύριε Μανδαλιανέ.

Ρωτήθηκε ο κύριος δήμαρχος για τις προσδοκίες του στο τέλος της δεκαετίας, απάντησε σε δύο παραγράφους από τις οποίες η πρώτη αναφερόταν στους γνωστούς πράσινους χώρους, στις γνωστές πράσινες διαδρομές και στα γνωστά πράσινα άλογα, ενώ η δεύτερη παράγραφος αναφερόταν στην προσδοκία του να συνδεθούν άρρηκτα οι κοινότητες Κορδελιού και Ευόσμου χωρίς στείρους τοπικισμούς!

Πραγματικά ο δήμαρχος βάλθηκε να μας τρελάνει. Ο γκαϊλές του είναι να συνδεθούν άρρηκτα οι Κορδελιώτες με τους Ευοσμίτες. Ξεπέρασε ο κύριος δήμαρχος τη δυσοσμία και έφτασε στην άρρηκτη σύνδεση των δύο κοινοτήτων. Μια χαρά τον βολεύει τελικά το δήμαρχο ο τοπικισμός και η σύγκρουση των δύο κοινοτήτων για να μπορεί να καταπατάει ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προσπάθησε να κάνει πάλι σήμερα με το θέμα των Σχολικών Καθαριστριών.

Ευτυχώς σύγκρουση μεταξύ των δύο κοινοτήτων βλέπουν μόνο ο κύριος δήμαρχος και κάποιοι άλλοι που τους βολεύει αυτή η κατάσταση, γιατί οι Κορδελιώτες και οι Ευοσμίτες έχουν τα ίδια προβλήματα, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και δεν βρίσκονται σε καμία σύγκρουση. Ο κύριος δήμαρχος ας σταματήσει να προσδοκά την άρρηκτη σύνδεση των δύο κοινοτήτων και ας αρχίσει να προσδοκά την ολοκλήρωση του χώρου στον οποίο θα στεγαστεί το ΚΕΠ που τον έχει καταντήσει σαν της Άρτας το γεφύρι που ολημερίς το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ