Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟμήρους και σύγχρονες σκλάβες θέλει τις σχολικές καθαρίστριες η διοίκηση Μανδαλιανού

Ομήρους και σύγχρονες σκλάβες θέλει τις σχολικές καθαρίστριες η διοίκηση Μανδαλιανού

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει σχολικές καθαρίστριες με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει σχολικές καθαρίστριες ομήρους και σύγχρονες σκλάβες να υπογράφουν 5ωρη απασχόληση και να εργάζονται 8 ώρες γιατί αλλιώς δεν καθαρίζονται τα σχολεία. Η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει για τις σχολικές καθαρίστριες συνθήκες γαλέρας.

Η παράταξη του δημάρχου, η «Νέα Πνοή», παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προσληφθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες για το 2022-2023 με συμβάσεις πλήρους ωραρίου, εισηγήθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή 5ωρη απασχόληση γιατί δεν μπορεί να καλυφθεί η μισθοδοσία τους από τα τακτικά έσοδα του δήμου.

Η πρόταση της διοίκησης συνάντησε την αντίδραση των εργαζομένων που ήταν παρόντες και της αντιπολίτευσης. Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου Λεωνίδας Ναθαναηλίδης πρότεινε να ψηφίσει η Οικονομική Επιτροπή την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο και αν δεν βρεθούν τα κονδύλια για να προσληφθούν με αυτόν τον τρόπο οι σχολικές καθαρίστριες, να μην ανοίξουν τα σχολεία ώστε να αναγκαστεί η κεντρική εξουσία να δώσει τους απαραίτητους πόρους στο δήμο.

Ο τέως δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, στη βάση της πρότασης του κυρίου Ναθαναηλίδη ζήτησε να ψηφίσει η Οικονομική Επιτροπή πως επιμένει στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο και πως θα αναζητήσει τους πόρους ώστε να την υλοποιήσει.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κώστας Σωτηράκης, αντιπρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να αναζητηθούν οι πόροι, γιατί, όπως είπε, δεν υπήρχε λόγος να ψηφίσει η Οικονομική Επιτροπή αυτά  που πρότειναν οι κύριοι Σούλας και Ναθαναηλίδης αφού υπήρχε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε τα ίδια πράγματα.

Πραγματικός εμπαιγμός από τη διοίκηση Μανδαλιανού γιατί, ενώ υπήρχε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή πρότεινε άλλα πράγματα στην Οικονομική Επιτροπή. Ο κύριος Σωτηράκης δεν θέλησε με τίποτα να δεσμεύσει την Οικονομική Επιτροπή με μια απόφαση σαν αυτή που πρότειναν οι κύριοι Σούλας και Ναθαναηλίδης, με την οποία συμφώνησαν και τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της αντιπολίτευσης Βασίλης Ανδρεάδης και Μαρία Πασχαλίδου. Μπορεί ο κύριος Σωτηράκης να έχει κατά νου να εισαγάγει την πρόταση της διοίκησής του τον δεκαπενταύγουστο, όπως εισήγαγε Μεγάλη Πέμπτη την πρόταση της διοίκησής του για τη λήψη χορηγίας από την Elpedison, κόντρα στην απόφαση και τότε του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δύο προτάσεις για τις σχολικές καθαρίστριες ισοψήφησαν και ο κύριος Σωτηράκης, χωρίς να κοκκινήσει καθόλου, έκανε χρήση της διπλής ψήφου που έχει ως πρόεδρος για να περάσει τη δική του πρόταση. Η διοίκηση Μανδαλιανού με τη στάση της αυτή δείχνει αφενός για μία ακόμα φορά την αντιπάθειά της  προς τα δικαιώματα των εργαζομένων και αφετέρου δείχνει πως γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού που ζητάει από τους πολίτες να την ξαναψηφίσουν.

Σ.

Σε κίνδυνο η καθαριότητα των σχολείων με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ