Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού θα μετατρέψει ένα σύγχρονο σχολείο σε κονσερβοκούτι για σαρδέλες

Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μετατρέψει ένα σύγχρονο σχολείο σε κονσερβοκούτι για σαρδέλες

Γιατί ψήφισαν χθες, όσοι ψήφισαν, στην Επιτροπή Παιδείας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου υπέρ της συστέγασης των 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου κόντρα στην άποψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» και του Η΄ Συλλόγου Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Γιατί υπάρχει ανάγκη να φύγει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού από τον απαράδεκτο χώρο στον οποίο βρίσκεται! Αυτό έλεγε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, αυτό υπερψήφισαν και αυτοί που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης.

Αυτοί που καταψήφισαν την εισήγηση θέλουν να μείνει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στον απαράδεκτο χώρο στον οποίο βρίσκεται σήμερα; Όχι βέβαια. Ακριβώς αυτό είπαν και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας.

Θέλουν οι Γονείς των μαθητών του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου να μείνουν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού στον απαράδεκτο χώρο που βρίσκονται σήμερα; Σίγουρα όχι.

Όμως η στέγαση του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού είναι ευθύνη της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η οποία επί τρία χρόνια δεν βρήκε τη λύση για να το στεγάσει, απέρριψε την πρόταση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Αλεξανδρίδη για τη διαμόρφωση χώρου που θα νοικιαζόταν -πρόταση που ήταν υλοποιήσιμη- και τώρα προχωράει να λύσει το πρόβλημα δημιουργώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν δημιουργήθηκε τα χρόνια της διοίκησης Μανδαλιανού. Το πρόβλημα υπάρχει από τότε που δημιουργήθηκε το Ειδικό Σχολείου Κορδελιού πριν από 18 χρόνια. Θα έπρεπε να το λύσουν οι προηγούμενες διοικήσεις και έχουν σοβαρή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ποιες ήταν οι προηγούμενες διοικήσεις; Η διοίκηση Λαφαζανίδη στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού και κατόπιν στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η παράταξη Λαφαζανίδη είναι βασική συνιστώσα της παράταξης Μανδαλιανού και χωρίς αυτήν ο κύριος Μανδαλιανός δεν θα εκλεγόταν δήμαρχος. Προφανώς έχει ευθύνες και η διοίκηση Σούλα. Ας επιμερίσει τις ευθύνες όπως θέλει ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος μιλάει για ευθύνες προηγούμενων διοικήσεων σαν και η διοίκηση Λαφαζανίδη είναι ξένη προς αυτόν.

Η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να συστεγάσει το 24ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και κάποιοι την στηρίζουν σ’ αυτό, εξαιτίας αντικειμενικών συνθηκών και προβλημάτων που υπάρχουν. Μα και οι αίθουσες στα υπόγεια, στα κίμπο, σε λέβητες και τουαλέτες, οι χωρισμένες με γυψοσανίδες αίθουσες στα δύο, εξαιτίας αντικειμενικών συνθηκών και προβλημάτων έγιναν. Δεν έγιναν εξαιτίας βίτσιων κάποιων που ήθελαν να κάνουν τα παιδιά μάθημα σε ανήλιαγες και ανάερες αίθουσες.

Έγιναν εκείνες οι αίθουσες και έμειναν, όπως θα μείνουν στοιβαγμένοι και σαρδελοποιημένοι οι μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, εάν τελικά τα δυο σχολεία συστεγαστούν. Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μετατρέψει ένα σύγχρονο σχολείο σε κονσερβοκούτι για σαρδέλες επειδή δεν έκανε τίποτα επί τρία χρόνια για να λύσει το πρόβλημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού. Η διοίκηση Μανδαλιανού θα καταργήσει ένα ολόκληρο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το 19ο Δημοτικό Σχολείο και θα στοιβάξει τους μαθητές δύο σχολείων στην πολύ μικρή αυλή του νεοανεγερθέντος σχολείου. Οι μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 19ου Σχολείου Ευόσμου θα πληρώσουν τελικά την ανικανότητα της διοίκησης Μανδαλιανού.

Όσοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Παιδείας θα έπρεπε να πιέσουν τη διοίκηση Μανδαλιανού να βρει άμεσα λύση για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού, θα έπρεπε να την πιέσουν να γίνει πιο αποτελεσματική κι όχι να κουβαλήσουν νερό στο μύλο της ανικανότητάς της στηρίζοντας την αλχημεία της για συστέγαση των δύο σχολείων. Αυτό θα έπρεπε να κάνουν κυρίως όσοι είναι παιδαγωγοί και εκπροσωπούν παιδαγωγικούς φορείς.

Η λύση βρίσκεται στην πρόταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης», η οποία είναι στο νέο κτίριο να στεγαστεί μόνο το 24ο Δημοτικό Σχολείο και στις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτει να απορροφηθούν μαθητές από όμορα δημοτικά σχολεία τα οποία έχουν τάξεις που κάνουν μάθημα σε υπόγεια και κίμπο. Η πρόταση της Ένωσης Γονέων είναι αυτή που αναβαθμίζει και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και τα όμορα Δημοτικά Σχολεία. Η πρόταση της διοίκησης Μανδαλιανού πηγαίνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.

Βασίλης Κιμ.

Μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Γονέων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να μειωθούν οι υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ