Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Γονέων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου Γονέων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στις 5 Ιουλίου 2022 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για να διαπιστωθεί η τέλεση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων και για να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου προσώπου, όσον αφορά το νεοανεγερθέν κτίριο στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί το σχολείο και όσον αφορά την απόφαση συστέγασης σ’ αυτό και του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Στο ιστορικό της υπόθεσης που συμπεριλαμβάνεται στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρονται τα παρακάτω:

  • Η επιδίωξη της διοίκηση του δήμου να συστεγάσει το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στο κτίριο που ανεγέρθηκε για να στεγάσει μόνο το 24ο Δημοτικό, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια είτε να δημιουργηθούν αίθουσες των 25-30 μαθητών είτε κάποια παιδιά αυθαίρετα ή με κλήρωση να πάνε σε άλλο σχολείο.
  • Σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα, εμφανίζονται ως υφιστάμενοι δύο πεζόδρομοι, ένας βόρεια και ένας ανατολικά του σχολείου. Ωστόσο, αυτοί οι πεζόδρομοι δεν υπήρχαν όταν εκδόθηκε η άδεια, ενώ εξακολουθούν να μην υφίστανται μέχρι σήμερα. Ιδίως για τον πεζόδρομο βόρεια του σχολείου, εκκρεμεί και δεν έχει εκδοθεί ακόμη δικαστική απόφαση απαλλοτρίωσης σχετικά με την όμορη βόρεια ιδιοκτησία. Συνεπώς, η έκδοση άδειας βασίστηκε σε πλαστά στοιχεία, θεωρείται εξ υπαρχής άκυρη, ενώ το κτίριο θεωρείται αυθαίρετο.
  • Στα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης εμφανίζονται στον ισόγειο χώρο αίθουσες διδασκαλίας, χώροι διοίκησης, βοηθητικοί χώροι και χώροι κυκλοφορίας. Στον πρώτο και δεύτερο όροφο, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και χώροι κυκλοφορίας. Μετά την απόφαση του δημάρχου για τη συνένωση των δύο σχολείων, αναγκαστικά θα υπάρξουν αλλαγές χρήσεως ανά όροφο, διότι, προκειμένου να χωρέσουν στις αίθουσες διδασκαλίας τα 280-300 παιδιά που θα αναμένονται, θα καταργηθούν εργαστήρια, βοηθητικοί χώροι και χώροι διοίκησης. Συνεπώς, πρόκειται για κατάφωρη αλλαγή χρήσης σε σχέση με τα στοιχεία της άδειας.
  • Τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας των παιδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου. Ο συγκεκριμένος χώρος, μετά την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ είναι πάρα πολύ μικρός και σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να φιλοξενήσει 280-300 μικρά παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • Τίθεται θέμα ασφάλειας τόσων πολλών παιδιών και εντός του σχολείου και κυρίως στις σκάλες αυτού.

Παρακάτω στην μηνυτήρια αναφορά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου αναφέρεται αναλυτικά στα εξώδικα που απέστειλε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, παρά τις εξώδικες διαμαρτυρίες, επέμεινε και προχωράει στη συνένωση των δύο σχολείων και μάλιστα δεν προέβη στη σύνταξη μελέτης για τον έλεγχο της ασφάλειας του προαύλειου χώρου και του κτιρίου για την εγκατάσταση όλων αυτών των μαθητών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τελικά προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της υπάρχουσας άδειας, δεδομένου και ότι οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του πεζόδρομου που βρίσκεται βόρεια του σχολείου δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι που εξέδωσαν την άδεια, καθώς και οι υπεύθυνοι που έλαβαν την απόφαση της συνένωσης των δύο σχολείων, να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Σχετικά με τμήμα ένταξης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ