Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να μειωθούν οι υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει να μειωθούν οι υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας

Εάν το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου λειτουργήσει, όπως θα έπρεπε, μόνο του στο καινούργιο του κτίριο, θα μπορέσει να απορροφήσει μαθητές από το 6ο και το 16ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, θα βγάλει δηλαδή κάποιους μαθητές από υπόγειες αίθουσες και κίμπο.

6ο, 16ο, 19ο και 24ο δημοτικά σχολεία Ευόσμου βρίσκονται στην καρδιά της Νέας Πολιτείας όπου βρίσκονται μαζεμένοι οι νέοι κάτοικοι με παιδιά σε ηλικία μαθητών δημοτικού, στην περιοχή, δηλαδή, στην οποία χρειάζονται σχολεία.

Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να αναβαθμίσει το 24ο δημοτικό σχολείο προκειμένου να απορροφήσει παιδιά από διπλανά σχολεία ώστε να καταργηθούν υπόγειες αίθουσες και κίμπο, προχωρά στην κατάργηση του κτιρίου του 19ου δημοτικού σχολείου και στο στοίβαγμα των μαθητών του 19ου και του 24ου στο νέο κτίριο του 24ου!

Η διοίκηση Μανδαλιανού εργαλειοποιεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού και με διάφορες ατάκες βγαλμένες από Ελληνικές ταινίες με τον Ξανθόπουλο και τη Βούρτση καταργεί ένα ολόκληρο κτίριο δημοτικού σχολείου σε μια περιοχή που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αναζητήσει κτίριο και να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, που στεγάζεται σε απαράδεκτες συνθήκες, προχωράει στην απαράδεκτη λύση της κατάργησης ενός ολόκληρου σχολικού κτηρίου.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θέλει τελικά να μειωθούν οι υπόγειες αίθουσες και τα κίμπο και αποδεικνύεται και στο θέμα της σχολικής στέγης αφερέγγυα, όπως αφερέγγυα αποδείχτηκε και σε όλα τα υπόλοιπα που έταζε προεκλογικά.

Είναι ντροπή η κατάργηση ενός ολόκληρου σχολικού κτιρίου σε μια περιοχή που χρειάζονται κι άλλα σχολικά κτίρια και είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή το γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να υλοποιήσει αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό εργαλειοποιώντας το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού και τους μαθητές του.

Βασίλης Κιμ.

Η διοίκηση Μανδαλιανού εργαλειοποιεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού
Η διοίκηση Μανδαλιανού θα μετατρέψει ένα σύγχρονο σχολείο σε κονσερβοκούτι για σαρδέλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ