Νέα δημοσκοπική κατρακύλα της διοίκησης Μανδαλιανού και του δημάρχου

0
213
TEST

Η δημοσκοπική κατρακύλα της διοίκησης Μανδαλιανού μοιάζει με βαρέλι χωρίς πάτο, καθώς κάθε προηγούμενη δημοσκόπηση και καλύτερα γι’ αυτήν. Βέβαια είναι λογικό από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση η διοίκηση Μανδαλιανού να πέφτει, αφού αυτή η κατρακύλα είναι ο καθρέφτης αυτών που πρέπει να κάνει και δεν κάνει και αυτών που δεν πρέπει να κάνει αλλά τα κάνει.

Σύμφωνα με έρευνα την οποία διενήργησε η PALMOS ANALYSIS για λογαριασμό της POPULUS (Μονάδα Ερευνών και Αναλύσεων IDS Ε.Π.Ε.), το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία της Κυριακής», στο φύλλο της 3ης Ιουλίου, η ικανοποίηση των δημοτών από τη διοίκηση Μανδαλιανού είναι στο 28%, ενώ το 69% των δημοτών δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο. 3% των δημοτών δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Στο ερώτημα «τι γνώμη θα λέγατε ότι έχετε για τον δήμαρχό σας;», το 27% δηλώνει ότι έχει «θετική και μάλλον θετική γνώμη» για τον Κλεάνθη Μανδαλιανό, αλλά το 34% εκφράζει αντίθετη άποψη ενώ το 36% δηλώνει ουδετερότητα.

Στον τομέα του Πολιτισμού ικανοποιημένο από τη διοίκηση Μανδαλιανού δηλώνει το 40% των δημοτών, μη ικανοποιημένο δηλώνει το 52% κι ένα 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής ικανοποιημένο από τη διοίκηση Μανδαλιανού δηλώνει το 30% των δημοτών, μη ικανοποιημένο δηλώνει το 59% κι ένα 12% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Στον τομέα των έργων υποδομής και συντηρήσεων ικανοποιημένο από τη διοίκηση Μανδαλιανού δηλώνει το 23% των δημοτών, μη ικανοποιημένο δηλώνει το 74% κι ένα 3% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Στον τομέα της εξυπηρέτησης των δημοτών ικανοποιημένο από τη διοίκηση Μανδαλιανού δηλώνει το 43% των δημοτών, μη ικανοποιημένο δηλώνει το 48% κι ένα 9% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Η έρευνα έγινε σε όλους τους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο πάτος που έπιασε η διοίκηση Μανδαλιανού είναι χωρίς προηγούμενο. Στο δήμο Παύλου Μελά υπάρχουν τομείς που υπερισχύουν οι θετικές γνώμες και τομείς που υπερισχύουν οι αρνητικές. Στο δήμο Νεάπολης Συκεών και Αμπελοκήπων Μενεμένης σε όλους τους τομείς υπερισχύουν οι θετικές γνώμες. Μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπερισχύουν σε όλους τους τομείς οι αρνητικές γνώμες και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Όσον αφορά τη γνώμη που έχουν στους άλλους δήμους οι δημότες για τους δημάρχους τους, στο δήμο Παύλου Μελά το 36% δηλώνει ότι έχει «θετική και μάλλον θετική γνώμη» για τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη, το 26% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 34% δεν εκφράζει γνώμη, στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης το 61% δηλώνει ότι έχει «θετική και μάλλον θετική γνώμη» για τον Λάζαρο Κυρίζογλου, το 9% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 28% δεν εκφράζει γνώμη, στο δήμο Νεάπολης Συκεών το 66% δηλώνει ότι έχει «θετική και μάλλον θετική γνώμη» για τον Σίμο Δανιηλίδη, το 17% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 17% δεν εκφράζει γνώμη. Μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι αρνητικές γνώμες για το δήμαρχο είναι περισσότερες από τις θετικές και μάλιστα με διαφορά 7%.

Η περίπτωση να σταματήσει η δημοσκοπική κατρακύλα της διοίκησης Μανδαλιανού και του δημάρχου φαίνεται απίθανη καθώς η διοίκηση και ο δήμαρχος πιστεύουν πως είναι η καλύτερη διοίκηση και ο καλύτερος δήμαρχος που έχουν περάσει από το δήμο, αντιμετωπίζουν εχθρικά κάθε κριτική, αρνούνται να ακούσουν τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να αφαιρέσουν τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν μετατρέψει την ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του δήμου σε προπαγανδιστικό μηχανισμό τους, θεωρούν φυσιολογικό να επιτίθεται μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ο σύμβουλος επικοινωνίας του δημάρχου στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν αφουγκράζονται την κοινωνία και άλλα πολλά την ίδια μάλιστα στιγμή που δεν μπορούν εδώ και οκτώ μήνες να ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση ενός δημοτικού χώρου για να στεγάσουν ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Κιμ. Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ