Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠόσα χρόνια θα χρειαστούν οι νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία;

Πόσα χρόνια θα χρειαστούν οι νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία;

Επειδή ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, έχει κάνει σημαία του εδώ και καιρό τις νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία, γιατί οι μύτες μας είναι υποκειμενικές και δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακριβώς το χάλι που ζούμε καθημερινά, θα πρέπει να έχουμε κατά νου πόσο θα διαρκέσουν αυτές οι νέες μετρήσεις.

Για τις προηγούμενες μετρήσεις, όσον αφορά τη δυσοσμία, υπογράφηκε στις 29 Μαΐου 2017 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Χημείας – Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος) και μετά από την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων οι μετρήσεις ξεκίνησαν στις 27 Απριλίου 2018.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2019 παρουσιάστηκαν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα εξαμήνου του ερευνητικού έργου και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το όλο έργο τελείωσε με την παράδοση της Τελικής Έκθεσης στις 8 Ιουλίου 2019 η οποία περιλάμβανε τα αποτελέσματα της έρευνας, την αξιολόγηση και τα συμπεράσματα αυτής.

Δύο χρόνια κι ένας μήνας χρειάστηκαν λοιπόν για να δοθεί η τελική έκθεση από την ώρα που υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και αν το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφιζε πέρυσι την Άνοιξη την πρόταση του κυρίου Μανδαλιανού για νέες μετρήσεις, ήταν σίγουρο πως τα αποτελέσματα στην καλύτερη περίπτωση θα λαμβάνονταν ακριβώς στο τέλος της θητείας του και στη χειρότερη θα λαμβάνονταν κατά την επόμενη τετραετία, όταν θα είχε επανεκλεγεί ή θα είχε εκλεγεί άλλη διοίκηση.

Η ιστορία των νέων μετρήσεων είναι μια χρονοβόρα λοιπόν διαδικασία, την οποία ζήτησε ο κύριος Μανδαλιανός στις 26 Μαΐου το 2021, ούτε δύο χρόνια μετά την έκθεση για τις προηγούμενες μετρήσεις. Ο κύριος Μανδαλιανός ζήτησε νέες μετρήσεις μόλις 22 μήνες μετά την παρουσίαση της έκθεσης για τις προηγούμενες μετρήσεις και ενώ οι υποκειμενικές μύτες των κατοίκων δεν είχαν διαπιστώσει καμία βελτίωση.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο κύριος δήμαρχος παριστάνει το θυμωμένο όταν δημοτικοί σύμβουλοι του τονίζουν πως όλα αυτά τα κάνει για να πάει το πρόβλημα παρακάτω. Να τον επανεκλέξουμε τον κύριο Μανδαλιανό ώστε στα μέσα της επόμενης θητείας του να ζητήσει ξανά νέες μετρήσεις για να δούμε πόσο βρωμάει η ατμόσφαιρα, ενώ θα βρωμάει.

Χαρίλαος Παταρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ