Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα βάσανα για τους μαθητές και τους γονείς του 24ου δημοτικού σχολείου...

Τα βάσανα για τους μαθητές και τους γονείς του 24ου δημοτικού σχολείου θα συνεχιστούν…

Σήμερα 15/7/22 συνεδρίασε, αναζητώντας την απαρτία για δεύτερη φορά, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου. Κρίσιμα θέματα συνεδρίασης ήταν:
1. Συστέγαση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με το 19° Δημοτικό Σχολείου Ευόσμου στο νέο σχολικό κτίριο δίπλα στο ΔΑΚ.
2. Μεταφορά του ΕΕΕΕΚ (Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού) από το μισθωμένο χώρο στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το 19° Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στην οδό Καζαντζάκη 43.
Την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπόρεσε να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας μιας και ήταν παρόντα 4 από τα 9 μέλη της Επιτροπής. Τη δεύτερη φορά αυτό διορθώθηκε αφού ήταν παρόντα 5 από τα 9 μέλη. Μετά από διεξοδική συζήτηση 3 μέλη ψήφισαν υπέρ της πρότασης της διοίκησης και 2 κατά. Ψήφισε δηλαδή τη συστέγαση των δύο Δημοτικών Σχολείων με κριτήριο μόνο την ασφαλής πρόσβαση και λειτουργία των σχολείων και την μεταφορά του ΕΕΕΚ Κορδελιού στο κτήριο που στεγάζεται τώρα το 19° Δημοτικό Σχολείο.
Υπέρ ψήφισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας που ήταν και ο εισηγητής, η εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Εύοσμου Κορδελιού και ο εκπρόσωπός της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Κατά της πρότασης συστέγασης των δυο Δημοτικών Σχολείων αλλά υπέρ της μεταφοράς σε κατάλληλο χώρο του πολύπαθου ΕΕΕΚ Κορδελιού ψήφισαν ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης» και η εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε παρότι γνώριζαν όλοι ότι η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής είχε άλλη άποψη, αφού όλα τα υπόλοιπα μέλη είχαν ενημερώσει για τις απόψεις τους ηλεκτρονικά αλλά αδυνατούσαν να είναι παρόντα και στις δυο συνεδριάσεις.
Για την ιστορία, από τους απόντες, κατά της συστέγασης εκφράστηκαν ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου Κορδελιού, ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Β’ ΕΛΤΕΕΘ και υπέρ εκφράστηκε ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δυστυχώς τα παρόντα μέλη της Επιτροπής Παιδείας, εκτός του ότι δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους τη γνώμη των απόντων μελών, δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους και τη γνώμη τους Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά για τη συστέγαση των δύο σχολείων.
Να θυμίσουμε ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι συμβουλευτική και υλοποιείται ουσιαστικά με Απόφαση Δημάρχου.
Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου “Αριστοτέλης”
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ