Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆτακτη υποχώρηση της κυρίας Αθανασιάδου για τα υλικά άρδευσης

Άτακτη υποχώρηση της κυρίας Αθανασιάδου για τα υλικά άρδευσης

Η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Κορδελιού Ευόσμου Όλγα Νέδου Αθανασιάδου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση για όσα είχε πει σχετικά με τα υλικά άρδευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Αυγούστου. Τότε η κυρία Αθανασιάδου είχε πει ότι επί δώδεκα χρόνια δεν αγοράστηκαν υλικά άρδευσης από το δήμο, αφήνοντας αιχμές ακόμα και σε βάρος στελεχών της διοίκησής της.

Μετά από τις τοποθετήσεις για το ζήτημα του τέως δημάρχου Πέτρου Σούλα, του πρώην αντιδημάρχου Πρασίνου Βασίλη Τσακαλίδη και του τέως αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορα Λαφαζανίδη, η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Όλγα Νέδου Αθανασιάδου εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση και σε αναδίπλωση. Είπε, λοιπόν, η αντιδήμαρχος:

«Σε απάντηση στον κύριο Σούλα και στον κύριο Τσακαλίδη όσον αφορά για το πράσινο και τα αρδευτικά. Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη αν θίχτηκε ο κύριος Σούλας και ο κύριος Τσακαλίδης. Δεν είχα καμιά τέτοια πρόθεση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα εκτιμάω εγώ κάθε άνθρωπο ο οποίος έχει περάσει από την πολιτική ή την Τοπική Αρχή εδώ πέρα και έκανε την προσπάθειά του και άφησε ένα έργο και το εκτιμάω και το σέβομαι.

Εγώ ό,τι έχω πει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά τα αρδευτικά και τα ποτιστικά συστήματα για τα πάρκα είναι ενημέρωση που έχω από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Μπορεί ενδεχομένως να λησμόνησα τη λέξη “γενναία” χρηματοδότηση. Να το δεχτώ αυτό και καταρχήν σας είπα και συγνώμη.

Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στο ότι όταν ως διοίκηση Μανδαλιανού αναλάβαμε το 2019 και όταν έγινα αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος στις 7 Δεκεμβρίου του 2021 και ζήτησα έκθεση για την κατάσταση που βρίσκονται το πράσινο και τα πάρκα, όπως κάνει κάθε νέος αντιδήμαρχος που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να προσφέρει, η Υπηρεσία μου ανέφερε ότι έχουμε περίπου 260 πάρκα μικρά και μεγάλα και ότι το 70% με 80% του αρδευτικού συστήματος των πάρκων είναι κατεστραμμένο. Τώρα, από τι καταστράφηκε και πότε καταστράφηκε δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Δηλαδή, η κυρία Αθανασιάδου δεν ήθελε να θίξει κανέναν, αλλά είπε, κατά τη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου 2022, πως επί δώδεκα χρόνια δεν είχαν αγοραστεί υλικά άρδευσης από το δήμο, ενώ αυτό δεν ήταν αλήθεια. Εάν με αυτό δεν είχε πρόθεση να θίξει τους κυρίους Σούλα, Τσακαλίδη, Λαφαζανίδη, τι πρόθεση είχε; Να τους παινέψει; Με περίεργο τρόπο αντιλαμβάνεται η κυρία Αθανασιάδου την εκτίμηση.

Κατόπιν η κυρία Αθανασιάδου έριξε το βάρος των λεγομένων της για τα υλικά άρδευσης στην Υπηρεσία Πρασίνου. Αυτό δεν θα το σχολιάσουμε καθόλου. Συνηθίζει η διοίκηση Μανδαλιανού να κατηγορεί εργαζόμενους. Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος επιτέθηκαν σφοδρά από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου. Δηλαδή, η κυρία Αθανασιάδου δήλωσε ότι της είπαν από την Υπηρεσία Πρασίνου πως δεν αγοράστηκαν επί δώδεκα χρόνια υλικά άρδευσης και η ίδια δεν ρώτησε ούτε τους προκατόχους της τής διοίκησής της αν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτή η συμπεριφορά είναι στο πλαίσιο ενός αντιδημάρχου που σέβεται τον εαυτό του;

Στη συνέχεια όμως η κυρία Αθανασιάδου πρόσθεσε πως θα δεχτεί ότι ξέχασε να βάλει τη λέξη «γενναία» πριν τη λέξη «χρηματοδότηση» για τα υλικά άρδευσης. Μα πριν μας είπε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου την ενημέρωσε πως επί δώδεκα χρόνια δεν υπήρξε προμήθεια υλικών άρδευσης. Τελικά η Υπηρεσία την είχε ενημερώσει πως δεν έγινε γενναία προμήθεια υλικών άρδευσης ή πως δεν έγινε καμία προμήθεια υλικών άρδευσης; Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο και προφανώς η Υπηρεσία της είχε πει πως η χρηματοδότηση των προηγούμενων χρόνων δεν κάλυψε τις ανάγκες, αλλά η κυρία αντιδήμαρχος με ευκολία είπε πως δεν υπήρξε καμία χρηματοδότηση για τα υλικά άρδευσης.

Η κυρία Αθανασιάδου, τέλος, προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας πως όταν ανέλαβε την αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος ενημερώθηκε από την Υπηρεσία ότι το 70% έως 80% του αρδευτικού συστήματος των πάρκων είναι κατεστραμμένο. Και τι έκαναν οι προκάτοχοί της στην αντιδημαρχία της διοίκησης Μανδαλιανού; Τι έκαναν ο κύριος Δεμερτζής και η κυρία Κορωνίδου; Αυτό δεν μας το είπε η κυρία Αθανασιάδου. Ίσως μπερδεύτηκε από την άτακτη υποχώρηση στην οποία εξαναγκάστηκε.

Έχει γίνει πάντως συνήθεια των στελεχών της διοίκησης Μανδαλιανού να ανακαλούν πράγματα που έχουν πει και μετά να τα ξαναλένε. Δεν πρωτοτύπησε η κυρία Αθανασιάδου.

Κιμ. Ο.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ