«Δέχτηκε και ο δήμαρχος μπούλινγκ όπως κι εγώ από την προϊσταμένη και από εργαζομένους στην Υπηρεσία Πρασίνου»

0
9
TEST

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Απριλίου 2022, η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Όλγα Αθανασιάδου Νέδου είπε τα παρακάτω όσον αφορά την παρουσία εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου το πρωί της ίδιας ημέρας στο δημαρχείο:

«Κατ’ αρχήν με πήραν τηλέφωνο χθες απ’ την Υπηρεσία και με καλέσανε οι εργαζόμενοι να κουβεντιάσουμε, να μου πουν τα παράπονά τους, τα προβλήματά τους, όλα αυτά. Επτά παρά τέταρτο ήμουν όντως εκεί και ξεκίνησε η κουβέντα μας. Η κουβέντα όμως ξεκινώντας, όπως έγινε και άλλες δύο φορές στο παρελθόν, εκτραχύνθηκε με την έννοια ποια; Ότι εγώ ένοιωσα εκείνην την ώρα ότι υπάρχει μία απαξία στο θεσμό αντιδήμαρχος, γιατί ο τρόπος που μου μιλούσανε ήτανε απαξία, τίποτα περισσότερο. Και με φωνές υψωμένες. Εγώ, λέω, με τέτοιο τρόπο δεν μπορώ να μιλήσω με υψωμένες φωνές και να μιλάνε όλοι και να φωνάζουνε. Ή θα μιλήσουμε όμορφα ή θα φύγω. Και όπως και έγινε, όπερ και εγένετο, σηκώθηκα και έφυγα.

Πηγαίνοντας στο δημαρχείο κάλεσα την προϊσταμένη, την κυρία Μαξιανίδου, να έρθει για να μιλήσουμε για τα θέματα του Πρασίνου. Φυσικά να πω εκ προοιμίου ότι τρεις μήνες, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, ήμουνα κάθε μέρα από τις έξι και μισή – επτά παρά τέταρτο εκεί. Κάθε μέρα επί τρεις μήνες, με αποτέλεσμα δύο φορές να γίνει αυτό το μπούλινγκ απέναντί μου και να αλλάξω τρόπο διοίκησης και τακτικής για να πετύχω το όραμά μου και το πρόγραμμά μου που έχω να πετύχω μέχρι να τελειώσει η θητεία μου. Γιατί έχω σκοπό να κάνω κάποια πράγματα πέρα από το κούρεμα και από το κλάδεμα όσον αφορά την αισθητική του πρασίνου με ότι δεδομένα έχω με το υποστελεχωμένο προσωπικό που υπάρχει, με την έλλειψη εργασιών μέχρι να γίνουν οι μελέτες και οι ανάδοχοι οι οποίοι βγήκαν παρεμπιπτόντως σήμερα. Οι ανάδοχοι υπογράψαν τις συμβάσεις για τα εργαλεία και όλα αυτά, αλλά απ’ τις φωνές φυσικά ποιος κάθεται να ακούσει τον αντιδήμαρχο τι έχει να τους πει, να τους πει νέα. Δεν μπορεί να ακουστεί ο αντιδήμαρχος ότι “κοιτάξτε σήμερα υπογράφηκαν οι συμβάσεις, μπορείτε να πάρετε εργαλεία”.

«Εν πάση περιπτώσει την καλώ, την παίρνω τηλέφωνο να έρθει να μιλήσουμε για όλα αυτά τα προβλήματα στο δημαρχείο. 10 η ώρα, λέω, να είσαι στο δημαρχείο και μου υψώνει τη φωνή και μου λέει η προϊσταμένη της Υπηρεσίας “κυρία Αθανασιάδου εγώ δεν έρχομαι στο δημαρχείο, θα φέρω μαζί μου και τα συνδικάτα”. Λέω, τι δουλειά έχουν τα συνδικάτα. Θα ρθείτε μόνη σας. Όχι, θα ρθω με τα συνδικάτα και θα φέρω όποιον θέλω. Καλά, λέω, δεν έχει δικαίωμα ο αντιδήμαρχος, ο πολιτικός προϊστάμενος να μιλήσει με τον προϊστάμενο του για τα προβλήματα του Πρασίνου, για να καταλάβω δηλαδή. Ποιος είναι ο ρόλος του αντιδημάρχου εδώ πέρα; Όχι, λέει, εγώ θα ρθω και με τα συνδικάτα.

Δέκα παρά πέντε προσεγγίζω το κτίριο του δημαρχείου και βλέπω τα επτά τρικυκλάκια έξω παραταγμένα, ενώ δεν υπάρχει ούτε επίσημη στάση εργασίας, ούτε επίσημη απεργία, να είναι όλο το προσωπικό εκεί ενώ καιγόμαστε απ’ το πράσινο, μας πνίγει το πράσινο και το ξέρετε πάρα πολύ καλά λόγω των βροχοπτώσεων που είχαμε πριν. Χάθηκε μια πολύτιμη μέρα γιατί έτσι αποφάσισε κάποια προϊσταμένη κι αυτό είναι κόστος για τους δημότες που δεν έχουμε και προσωπικό και χρήματα και μ’ όλα αυτά προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας. Και συν αυτό έρχονται τα Σωματεία όλα πάνω, έρχονται όλοι οι εργαζόμενοι κι αυτό το μπούλινγκ που δέχτηκα εγώ το πρωί επτά η ώρα, το δέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος. Έτσι έχουν τα πράγματα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. (1 ώρα 40 λεπτά 25 δευτερόλεπτα στο παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=ouGjV4D5GC0&t=10518s)

Τα. Σ.

«Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου έχει γίνει ανώτερη του βασιλέως»
Αργά θυμήθηκε το κόστος που βαραίνει τους δημότες η κυρία Αθανασιάδου