Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑξιολόγηση της παράταξης Αλεξανδρίδη για τις πρώτες εκατό μέρες διοίκησης του δήμου

Αξιολόγηση της παράταξης Αλεξανδρίδη για τις πρώτες εκατό μέρες διοίκησης του δήμου

Του Γιάννη Καμαρινού

100 μέρες διοίκησης της παράταξης «Δήμος Πρωταγωνιστής» και τα πεπραγμένα της

  1. Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ΚΕΠ/Αναπληρωτής δημάρχου

α) Ο κύριος Γιάννης Γούσιος όταν η παράταξη με την οποία θέτει υποψηφιότητα δεν εκλέγεται διοίκηση του δήμου, υποβάλει την παραίτησή του. Κάτι λέει αυτό. Μήπως έχει να κάνει με την αντιμισθία;

β) Το μόνο που έκανε στις πρώτες 100 μέρες ήταν να βάλει θέσεις πάρκινγκ και τίποτα άλλο.

  1. Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργάνωσης

Ο κύριος Βασίλης Βόγγαλης είναι ένας άνθρωπος με πολλές γνώσεις στην κατάλληλη θέση. Το μόνο μεμπτό είναι οι ελλείψεις στις σχολικές καθαρίστριες (Πρόσληψη με τρίωρα εργασίας).

  1. Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών

α) Η κυρία Μαρία Πουρσανίδου είναι ένα νέο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα μπορέσει να βελτιώσει τα οικονομικά του δήμου π.χ. ληξιπρόθεσμα;

β) Στα ανταποδοτικά η εισήγησή της ήταν πολύ άνετη. Στο 35% χωρίς να σκεφτεί την ακρίβεια και τη φτώχεια. Μάλλον προέρχεται από μεγάλο «τζάκι».

  1. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Ο κύριος Γιώργος Μαξούρας είναι διαχρονική αξία για το αντικείμενο που έχει. Είναι εργαλείο για τον κάθε αντιδήμαρχο, αρκεί να έχει την αναγνώριση από τους παρατρεχάμενους του δημάρχου και φυσικά από τον ίδιο τον δήμαρχο.

  1. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Ο κύριος Ανέστης Κεχαγιάς είναι ένας παλιός της αυτοδιοίκησης με μεγάλη όρεξη για προσφορά. Απλά δεν πρέπει να του βάζουν εμπόδια εκ των έσω και να αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνει.

  1. Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας

Ο κύριος Βασίλης Αϊβαζίδης μπορεί να χαρακτηριστεί “Μαθουσάλας” δημοτικός σύμβουλος. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, δηλαδή περισσότερο προσωπικό. Εάν λειτουργήσει το υπόγειο πάρκινγκ του Ελευθερίου Κορδελιού, θα λυθεί εν μέρη το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και θα δείξει έργο ο αντιδήμαρχος.

  1. Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων

Η κυρία Μένια Καλού είναι «παλιά καραβάνα» της αυτοδιοίκησης. Το έργο της θα εκτιμηθεί εάν διεκδικήσει και πετύχει στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα τη λειτουργία των σχολείων χωρίς “αγκάθια στα πόδια της”! Μεγάλο στοίχημα γι’ αυτήν πρέπει να είναι το τι θα κάνει με το πρόγραμμα δια βίου μάθησης.

  1. Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Ο κύριος Δημήτρης Σίτσας είναι νέος στα αυτοδιοικητικά. Προς το παρόν δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εκτός από μια χρηματοδότηση 2.000 ευρώ που βρήκε για δοκάρια γηπέδου, όπως ο ίδιος είπε, αλλά αυτό δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως έργο.

  1. Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Έργων

Ο κύριος Στέλιος Διακάκης είναι νέος στην αυτοδιοίκηση, έχει πάθος να προσφέρει και έχει καλές τοποθετήσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύω ότι θα κάνει έργο, αλλά αυτό προϋποθέτει να ξεκινήσει η αντιδημαρχία του να εκπονεί μελέτες. Έργο χωρίς μελέτες δεν γίνεται.

  1. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Η κυρία Σοφία Τριανταφυλλίδου είναι «παλιά καραβάνα» στο δήμο. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους το κλάμα και τη γκρίνια, διότι νομίζει ότι όλοι την εχθρεύονται και την πολεμούν. Να δούμε τι θα κάνει με τις ευάλωτες ομάδες για το Πάσχα, διότι η συγκεκριμένη αντιδημαρχία δεν υπάρχει κατά κύριο λόγο για χορούς, πανηγύρια και εκδρομές.

  1. Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Ανάπτυξης

Ο κύριος Νίκος Κουγιουμτζής είναι νέος στην αυτοδιοίκηση. Το αντικείμενό του είναι λίγο «χλωμό». Πρέπει να πάρει προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία. Πρέπει να δούμε έργο. Μέχρι τότε αντιμετωπίζω επιφυλακτικά τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία και το συγκεκριμένο αντιδήμαρχο.

  1. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού

Ο κύριος Παναγιώτης Καμπαρούδης είναι νέος στα αυτοδιοικητικά, άνθρωπος του πολιτισμού που καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Και μόνο το γεγονός ότι ακούσαμε τη Φιλαρμονική, μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας, είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη του επιτυχία. Άλλωστε η εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Δήμου ήταν και το μόνο χειροπιαστό θετικό δείγμα γραφής των πρώτων εκατό ημερών της νέας διοίκησης.

  1. Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών

Ο κύριος Πέτρος Μεσθανεύς είναι παλαιός στην τοπική αυτοδιοίκηση και υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από αυτόν. Πρέπει να συγκρουστεί με την καθημερινότητα. Προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι που να αλλάζει έστω και λίγο την καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου μας.

Όσον αφορά τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, θα χρησιμοποιήσω την έκφραση “Να είχαμε να λέγαμε”. Φαίνεται πως κάποια θέση έπρεπε να πάρουν κι αυτοί.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος μέχρι τώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ήδη έχει προσλάβει τρεις. Δημιουργείται η απορία για ποιο λόγο τόσο πολλοί δημοσιογράφοι, ενώ ο δήμος έχει και γραφείο τύπου. Το πρόβλημα του δήμου δεν είναι επικοινωνιακό. Έργα πρέπει να γίνουν και σίγουρα οι δημοσιογράφοι μελέτες δεν μπορούν να κάνουν.

Όσον αφορά τους ειδικούς συνεργάτες, ο δήμαρχος φαίνεται ότι δημιουργεί μία ομάδα παρατρεχάμενων. Τέσσερις μέχρι τώρα, εκτός των δημοσιογράφων, από τους οποίους μόνο ο ένας έχει συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι άλλοι τρεις είναι κάτι σαν επικοινωνιολόγοι, κάτι σαν γραμματείς, είναι τέλος πάντων ακαθορίστου αντικειμένου.

Ο κύριος Μίμης Κεραμιδάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι «παλιά καραβάνα». Στα καθήκοντά του είναι σωστός και πάντοτε ευγενικός ό,τι κι αν ακούει. Θέλει λίγο χρόνο για να πετύχει το άριστο.

Όσοι έχουμε περάσει από τον δήμο δεν είμαστε αλάνθαστοι. Λάθη κάνουμε όλοι, γιατί είμαστε άνθρωποι. Αυτό που αναμφισβήτητα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους είναι η ανιδιοτέλεια.

Αυτή είναι η δική μου ματιά όσον αφορά τους πρώτους τρεις μήνες της διοίκησης Αλεξανδρίδη, έχοντας επίγνωση και των δικών μου λαθών όταν βρισκόμουν σ’ αυτό το μετερίζι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ