Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν νοιάζονται για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν νοιάζονται για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών

Του Γιάννη Καμαρινού

Άφησα τελευταία τα δύο Σωματεία Εργαζομένων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, μήπως εν τω μεταξύ φιλοτιμηθούν και βγάλουν καμιά ανακοίνωση για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι τώρα.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι ο χώρος με τους περισσότερους εργαζομένους στα όρια του δήμου. Δεν υπάρχει κανένας άλλος Δημόσιος Οργανισμός ή ιδιωτική επιχείρηση που να έχει περισσότερους εργαζόμενους.

Τα προηγούμενα χρόνια τα δύο Σωματεία απασχόλησαν πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού πολλές φορές παραστάθηκαν σε συνεδριάσεις παρεμβαίνοντας για ζητήματα που αφορούσαν τους εργαζομένους του δήμου. Καλά έκαναν.

Περίμενα όμως ότι θα δω τα δύο Σωματεία να αντιδρούν στην αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, αφού αυτή η αύξηση αφορά και τα μέλη τους και τις οικογένειές τους. Δυστυχώς τα δύο Σωματεία είναι άφαντα. Κουβέντα δεν άρθρωσαν ούτε πριν την ψήφιση της αύξησης των Ανταποδοτικών Τελών, ούτε μετά. 35% αύξηση και Σωματεία Εργαζομένων τηρούν σιγήν ιχθύος. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προφανώς δεν νοιάζονται για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών.

Είναι απίστευτο το πόσο πολλοί, που πριν ήταν λαλίστατοι, τώρα δεν βρήκαν να πούνε ούτε μισή κουβέντα για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, μεταξύ αυτών και τα Σωματεία Εργαζομένων στο δήμο. Για άλλα ζητήματα σήκωναν και πανό στο δημαρχείο. Τώρα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Χαίρομαι που, μετά τις παρεμβάσεις μου, κάποιοι μίλησαν έστω και κατόπιν εορτής. Σε κάποιους άλλους, που αντί να φροντίσουν, έστω και αργά, να μιλήσουν για την αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, επιτίθενται σ’ εμένα γιατί τους άσκησα κριτική, έχω να πω ότι εκτίθενται περισσότερο. Όταν κάνεις λάθος κάνεις την αυτοκριτική σου και δεν ψάχνεις να ξεφύγεις από τις ευθύνες σου.

Στους πολιτιστικούς συλλόγους δεν θα ασκήσω κριτική, γιατί δεν είναι παραγωγικοί φορείς και δεν εκπροσωπούν εργαζόμενους. Ούτε στους Συλλόγους Γονέων θα ασκήσω κριτική. Κανονικά και αυτοί θα έπρεπε να αντιδράσουν στην αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών, αλλά όταν δεν αντιδρούν αυτοί που οφείλουν να αντιδράσουν, δεν θα πετάξουν την ευθύνη από πάνω τους δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Αυτό με το σήκωμα του δαχτύλου και την κατάδειξη άλλων να το προσέξουν ορισμένοι, γιατί παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Εάν την αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη την έκανε ο Αμανατιάδης, θα τον σταυρώνανε
Σας ενδιαφέρει περισσότερο το ποδόσφαιρο από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Πριν ψηφιστούν τα Ανταποδοτικά Τέλη έπρεπε να συνεδριάσετε κύριοι των Εμπορικών Συλλόγων
Ούτε κουβέντα για τα Ανταποδοτικά Τέλη από τους ήρωες του ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ