Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Στη διοίκηση Μανδαλιανού “τα μισθά” και στους δημότες τα προβλήματα»

«Στη διοίκηση Μανδαλιανού “τα μισθά” και στους δημότες τα προβλήματα»

Διοίκηση Μανδαλιανού με πρόεδρο Γιώργο Ρούμελη

Εμείς τα μισθά – εσείς τα προβλήματα

Όπως όλοι ξέρουμε οι εκλογές έχουν αναδείξει νέα διοίκηση η οποία θα αναλάβει την πρώτη μέρα του νέου έτους. Αυτοί οι δυόμιση μήνες μέχρι την παράδοση της διοίκησης δεν είναι για κανέναν περίοδος άδειας, ξεκούρασης και σιέστας. Πόσο μάλλον όταν τα προβλήματα σε όλους τους τομείς και κυρίως στην Παιδεία δεν «αδειεύουν» ούτε στιγμή. Και στις τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ρούμελης, επικαλούμενος το νόμο δεν θέλει να δώσει τον λόγο στην αντιπολίτευση για ανακοινώσεις προτάσεις και ερωτήσεις όσον αφορά τα προβλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να μας ενημερώσουν για τον τρόπο και τον χρόνο επίλυσης τους.

Όταν κρύβεσαι πίσω από το νόμο και δεν θέλεις απλά να φύγεις αλλά θέλεις να δραπετεύσεις, ονομάζεσαι διοίκηση Μανδαλιανού με πρόεδρο τον Γιώργο Ρούμελη. Όταν θέλεις να παίρνεις «τα μισθά» μέχρι την τελευταία μέρα αλλά να μη λύνεις κανένα πρόβλημα και να τα αφήνεις στο έλεος του Θεού -στον οποίο πιθανότατα δεν πιστεύεις, με βάση τη συμπεριφορά σου, παρά τους μεγάλους σταυρούς που κάνεις- ονομάζεσαι διοίκηση Μανδαλιανού με πρόεδρο τον Γιώργο Ρούμελη.

  • Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει την άρνηση της διοίκησης να σκύψει στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών του 4ου Γυμνασίου, οι οποίοι συνεχίζουν και χάνουν την πρώτη ώρα ακόμα και σήμερα;! Δεν μπορεί να συνεχιστεί η απώλεια της πρώτης διδακτικής ώρας στο 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου λόγω έλλειψης οδηγών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αναρμόδια για τόσο κοντινές αποστάσεις. Η πρόσληψη οδηγού απαγορεύεται μέχρι να αναλάβει η νέα διοίκηση και υπήρχε η πολύ σωστή σκέψη, στην παρούσα φάση, να ζητηθεί από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η αλλαγή ωραρίου με στόχο να ξεκινούν οι μαθητές το μάθημα στις 9.00. ΟΥΔΕΝ νεότερο από τη διοίκηση.

  • Άλυτο παραμένει το ζήτημα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία μας με τη διοίκηση του Δήμου για άλλη μια φορά να μην σέβεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία και η ίδια ψήφισε για πρόσληψη καθαριστριών ΠΛΗΡΟΥΣ απασχόλησης στο ΥΨΟΣ των ΑΝΑΓΚΩΝ. Ακόμα και η πρόσληψη των 12 καθαριστριών μερικής απασχόλησης είναι προς το παρόν στον αέρα, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να έχουν καθαριότητα με τη συνδρομή γονέων για να μην έρχονται στο σπίτι τα παιδιά τους «λερωμένα».

  • Καμιά ενημέρωση για το πως προχωρούν οι παρεμβάσεις στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και στο 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου από την Τεχνική Υπηρεσία. Στα δύο σχολεία έχουν γίνει καταγγελίες για έλλειψη Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας και η Πολεοδομία μαζί με την Πυροσβεστική έχουν δώσει προθεσμία για την επίλυση των προβλημάτων με συγκεκριμένες προτάσεις/παρεμβάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε κλείσιμο των σχολικών μονάδων το νέο έτος. ΟΥΔΕΝ νεότερο από την διοίκηση.

  • Η ένταξη των ΕΠΑΛ Ευόσμου στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ για ενεργειακή αναβάθμιση ύψους 3.000.000 ευρώ με μικρή συμμετοχή του Δήμου (Αλλαγή κεραμοσκεπής, κουφωμάτων, θερμομόνωσης κτλ.) δεν θα υλοποιηθεί, αφού έπεσε θύμα ψηφοθηρίας ένθεν κι ένθεν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντιδημάρχου Παιδείας, ο οποίος προσπάθησε να δώσει λύση στο πρόβλημα, χωρίς όμως να σπάσει αυγά. Υποχώρησε τελικά στα ψηφοθηρικά κύματα κύκλων τις αντιπολίτευσης και, χέρι χέρι μαζί της, οδήγησε την κατάσταση στο σημείο να χάσει ο δήμος μας την χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα είναι ακόμη ανοικτό, μέχρι εξαντλήσεως της χρηματοδότησης.

Όλα τα παραπάνω θεωρήθηκαν παράταιρα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάξια λόγου να συζητηθούν, με τον Δήμαρχο να υπερθεματίζει και να με απαξιώνει. Τα καταθέτω εδώ λοιπόν και περιμένω η απερχόμενη διοίκηση Μανδαλιανού να ενημερώσει τους συνδημότες μας για το τι έκανε μέχρι τώρα και τι θα παραδώσει στη νέα διοίκηση.

Η νέα διοίκηση δεν έχει περίοδο χάριτος. Θα δοκιμαστεί, θα ζυγιστεί και θα αξιολογηθεί.

Η μόνη λύση για όλα τα προβλήματα που μας αφορούν είναι η δημοσιοποίηση και η μαχητική διεκδίκηση τους.

Λεωνίδας Β. Ναθαναηλίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ