Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚ. Καμαρινέ δεν «παραμύθιασα» ποτέ κανέναν!

Κ. Καμαρινέ δεν «παραμύθιασα» ποτέ κανέναν!

Αγαπητέ κύριε Καμαρινέ

διαβάζοντας το άρθρο σας που απευθυνόταν σε εμένα, δεν έχω κανέναν λόγο να μην απαντήσω για ότι με αφορά και νομίζω πως είναι άτοπο να συμπεριλαμβάνεται η τυχόν άρνηση άλλων ανθρώπων στην αναφορά σας, στο αν θέλω να σας απαντήσω.

Την Πρωτοβουλία Κατοίκων (συγκεκριμένα μόνο τον «αρχηγό» της που αναφέρεται, γιατί δεν υπάρχει αρχηγός) την γνώρισα στην συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του πεζόδρομου Κορδελιού, στην οποία δεν παρευρέθηκα από την αρχή και παρακολούθησα μόνο την ομιλία του Άρη Μπιτσώρη, γιατί είχα βγάλει βόλτα με το καρότσι τον μικρό μου και δεν μπορούσα να καθίσω αρκετά. Είχα διαβάσει τις ανακοινώσεις της συγκέντρωσης που αφορούσε την περιουσία του Δήμου που πήγε να την οικειοποιηθεί η Εκκλησία. Ως νέος κάτοικος του δήμου εκείνη την περίοδο, ενεργοποιήθηκα για το θέμα (δεν με ενδιέφερε να ψάξω τα «πολιτικό παρελθόν» κανενός, γιατί δεν με ενδιαφέρουν, καθώς είμαι της πράξης και όχι της θεωρίας) γιατί θεωρώ πως ο ρόλος των πολιτών είναι πάντα να ελέγχουν την όποια δημοτική αρχή και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.

Με τον «αρχηγό» της Πρωτοβουλίας που αναφέρεται, είχαμε χάσει πάρα πολλές ώρες από την προσωπική μας ζωή σε έρευνα, προκειμένου να μην χαθεί το ΘΕΠΑΝ. Το πρώτο βήμα δηλαδή, ήταν να μην χαθεί. Ψάχναμε να βρούμε το παραμικρό στοιχείο για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ του Δήμου ως προς την προάσπιση των συμφερόντων του και γνωστοποιούσαμε τα όποια έγγραφα, ενημερώσεις (και αυτά που βρίσκαμε και αυτά που προϋπήρχαν, όπως τον τίτλο ιδιοκτησίας που βρέθηκε από τον κ. Ναθαναηλίδη), με την ανάλογη πίεση από αρθρογραφία, ανακοινώσεις και δράσεις.

Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα και η στοιχειοθέτηση της υπεράσπισης προς το συμφέρον του Δήμου, η έρευνα των δυο μας (γιατί μόνο με αυτόν είχα να κάνω), στράφηκε στο πως μπορούμε να «ακυρώσουμε» και την υπεράσπιση της Εκκλησίας. Ακόμα και σε αυτό το κομμάτι, η έρευνα μας ήταν μεγάλη και βρήκαμε στοιχεία (μέχρι και με τα οθωμανικά αρχεία ασχοληθήκαμε που μας έδωσαν σημαντικά στοιχεία) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Νομικό τμήμα του Δήμου για να αποδειχθούν τα «χαλκευμένα» έγγραφα της Εκκλησίας και τα προσκομίσαμε στον δικηγόρο του Δήμου κ. Πλιάτσικα σε ραντεβού που προκαλέσαμε για τον λόγο αυτό. Όλα όσα αναφέρω έγιναν από τους δυο μας, με προσωπικό χρόνο για να μην χαθεί η περιουσία του Δήμου.

Αυτά ως προς το ιστορικό του θέματος, σημειώνοντας κατηγορηματικά πως ο κ. Καϊτετζίδης δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την έρευνα των δυο μας, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τις κινήσεις της Πρωτοβουλίας και καμία απολύτως σχέση με τις αποφάσεις της, γιατί όπως προανέφερα, είχα να κάνω μόνο με τον «αρχηγό». Για αυτό δεν μπορώ να σας αναφέρω αν «μας είχε ενημερώσει ο κύριος Καϊτετζίδης για την ύπαρξη τίτλου ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ». Από που κι ως που να μας ενημερώσει για τον τίτλο; Δεν ήταν στην Πρωτοβουλία, στην έρευνα, στις συναντήσεις και στις αποφάσεις της Πρωτοβουλίας όσο είμαι εγώ (δεν γνωρίζω πιο πριν), για να μπορεί να μας ενημερώνει για το τάδε ή το δείνα. Αν έπεφτε στην αντίληψη μου το παραμικρό πως επεμβαίνει κάποιος για να κατευθύνει με οποιονδήποτε τρόπο την έρευνα, θα τον είχα καταγγείλει δημόσια επιτόπου και θα είχα αποχωρήσει από την Πρωτοβουλία. Οπότε εκ του αποτελέσματος δεν μπορώ να τον καταγγείλω ότι δεν με ενημέρωσε για την ύπαρξη του τίτλου ιδιοκτησίας.

Η Μαύρη Βίβλος δεν συντάχθηκε για κομματικούς ή προεκλογικούς λόγους που αναφέρετε από μερικούς δημότες. Και οι εκλογές να γινόντουσαν σε τρία χρόνια, πάλι θα τυπωνόταν πριν λίγο καιρό. Συντάχθηκε (δεν συμμετείχα στην συγγραφή) γιατί από την νυν διοίκηση του Δήμου, υπήρξαν απειλές μηνύσεων σε πρόσωπο της Πρωτοβουλίας ως προς την κριτική και την πίεση που δεχόταν από την αρθρογραφία του και για αυτό αποφασίστηκε από τον συγγραφέα της, η σύνταξη ενός μικρού βιβλίου (ήταν κάτι ειλημμένο, άρα δεν ήταν θέμα να δεχόμουν ή να αρνιόμουν το ενδεχόμενο συγγραφής) που είχε να κάνει με την περίοδο της νυν διοίκησης και μόνο, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα και στο εξώφυλλο. Αν δεν υπήρχαν οι απειλές προφανώς δεν θα έβγαινε ποτέ. Δεν ήταν δηλαδή το αποτέλεσμα έρευνας από την αρχή του ζητήματος (γιατί δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος λόγω των ημερομηνιών που μεσολαβούσαν για να μην χαθεί το ακίνητο), κάτι που έχει αναφερθεί πως το πρόβλημα «διαιωνίζεται» από πολλές διοικήσεις και έχουν ευθύνες πολλά άτομα.

Η δική μου πρόταση εξαρχής (και χαίρομαι που είναι και του «αρχηγού») ήταν και είναι, να πραγματοποιηθεί μία (ή όσες χρειάζονται) ημερίδες με προσωπικότητες όλων των διοικήσεων που πέρασαν και με δικαίωμα ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους για να εντοπιστούν όλα τα λάθη, να πέσει άπλετο φως και με διαφάνεια να πάμε στο επόμενο βήμα, των προτάσεων της αξιοποίησης του χώρου του ΘΕΠΑΝ. Ποτέ δηλαδή, δεν υπήρχε στις προθέσεις μας να υπάρχει κάποια σκιά που θέλαμε να «θάψουμε», ίσα ίσα όποιος παρακολουθεί την αρθρογραφία μου θα έχει εντοπίσει πως το «όλα στο φως» είναι επαναλαμβανόμενο, γιατί αυτή είναι ο οπτική μου και δεν προσπαθώ να «παραμυθιάσω» κανέναν.

Εφόσον τελείωσε το θέμα με την αγωγή του Νομικού Τμήματος του Κράτους και πλέον υπάρχει χρόνος για να γίνει μεγαλύτερη έρευνα και να πάει η υπόθεση προς τα πίσω (αφού δεν υπήρχε ο χρόνος πριν, γιατί μας πίεζαν οι καταλυτικές ημερομηνίες που έπρεπε να δηλωθεί το ΘΕΠΑΝ στο Κτηματολόγιο και εκεί είχε πέσει όλο το βάρος,) ξεκίνησα με τα παρελθοντικά χρόνια, για να απαντήσω στον εαυτό μου πρώτα και μετά στους δημότες για το «πως πήγε να χαθεί» (όπως ανέφερα στο άρθρο που σχολιάσατε). Και ξεκίνησα με το χθεσινό άρθρο να θέτω ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να ξετυλίγεται το κουβάρι. Και προφανώς όχι μόνο από τον κ. Καϊτετζίδη, πολλοί έχουν να πάρουν σειρά (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες), γιατί όπως προανέφερα, πρέπει να έρθουν «όλα στο φως».

Στα τρία χρόνια που μένω εδώ, έχω δραστηριοποιηθεί σε πολλά προβλήματα του Δήμου. Για το «ποιος είμαι» μπορεί κάποιος να ανατρέξει στην αρθρογραφία της «Αγκίδας» και στους δρόμους με δράσεις που συμμετέχω. Στην αρθρογραφία μου έχω ασχοληθεί με το ΘΕΠΑΝ, με τα ΕΛΠΕ, με το πρόβλημα των σχολικών εγκαταστάσεων, με την συστέγαση του 19ου και 24ου δημοτικού σχολείου, με τον αποκλεισμό της Διαλογή, με τον αποκλεισμό της Ακαδήμου πάνω από το περιφερειακό, για τα προβλήματα των επιχειρήσεων, για προβλήματα ασφαλείας, για τα πάρκα κτλ., γιατί δεν είμαι μόνο ενεργός πολίτης που βρέθηκε στην Πρωτοβουλία, αλλά ενεργός πολίτης που ασχολείται με πολλά θέματα και βρίσκεται σε διάφορες δράσεις, εκπροσωπώντας τον εαυτό μου και για αυτό ότι γράφω ή κάνω έχει ονοματεπώνυμο.

Τους αγώνες μου, που έχουν να κάνουν με την ηθική μου, την ακεραιότητα μου, την αξιοπρέπεια μου και την διαφάνεια, ούτε τους χαρίζω σε κανέναν, ούτε επιτρέπω να μου τους χαρακτηρίζουν αρνητικά γιατί δεν έχω κανένα συμφέρον και καμία εξάρτηση. Και έχω να δώσω ακόμα πολλούς αγώνες γιατί ως πατέρας ενός μικρού αγοριού, θέλω να του δώσω μία καλύτερη και πιο ανθρώπινη καθημερινότητα στην περιοχή που θα ζήσει, αλλά πάνω από όλα να του μάθω να μην είναι «παρατρεχάμενος», γιατί δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ.

Τσιότσος Αθανάσιος

Γιάννης Καμαρινός: Παραδοχή ότι η Μαύρη Βίβλος εκδόθηκε για να ρίξει τη διοίκηση Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ