Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚανέναν λόγο δεν είχε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός να αποπέμψει τον Νέστορα Λαφαζανίδη

Κανέναν λόγο δεν είχε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός να αποπέμψει τον Νέστορα Λαφαζανίδη

Πλησιάζουν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από τότε που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αντικατέστησε τον Νέστορα Λαφαζανίδη με τον Κώστα Σωτηράκη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ μάλιστα ο κύριος Λαφαζανίδης δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Ποτέ ο δήμαρχος δεν εξήγησε γιατί προχώρησε σε τέτοια ενέργεια.

Ήταν μικρό το έργο του Νέστορα Λαφαζανίδη; Ήταν ανεπαρκής ο Νέστορας Λαφαζανίδης ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών; Δεν ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του; Περίμενε περισσότερα ο δήμαρχος; Και τότε γιατί τον μετέφερε σε μια άλλη αντιδημαρχία; Για να φανεί κι εκεί ανεπαρκής;

Το γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε απολογισμό έργου, αποδεικνύει, εκτός των άλλων, ότι δεν ήθελε να γίνει σύγκριση του έργου των κυρίων Λαφαζανίδη και Σωτηράκη στην αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Είναι δεδομένο πως η αντικατάσταση του Νέστορα Λαφαζανίδη από τον Κώστα Σωτηράκη σε τίποτα δεν βοήθησε την πρόοδο του δήμου.

Και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν είχε κανέναν λόγο να αποπέμψει τον κύριο Νέστορα Λαφαζανίδη από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών. Με την ενέργειά του αυτή άνοιγε μια μεγάλη πληγή στην παράταξη, που όχι μόνο δεν θα έκλεινε μέχρι τις δημοτικές εκλογές αλλά συνεχώς και θα άνοιγε όλο και περισσότερο, όπως αποδείχτηκε.

Είναι δεδομένο πως κάποιοι έπεισαν τον κύριο Μανδαλιανό πως ο Στάθης Λαφαζανίδης δεν είχε πια επιρροή στη Δημοτική Κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού. Είναι δεδομένο πως κάποιοι κραύγαζαν στο δήμαρχο αναφερόμενοι στους Λαφαζανίδηδες, «και ποιοι είναι αυτοί;». Άλλωστε αυτή η κραυγή δημοσίως είχε αντηχήσει στο δημαρχείο και για άλλους.

Κάποιοι, που ήθελαν διακαώς να φύγει ο Νέστορας Λαφαζανίδης από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, έπεισαν τον δήμαρχο πως ο επί τέσσερις θητείες δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης είτε δεν είχε επιρροή είτε είχε πλέον πολύ μικρή επιρροή στο Ελευθέριο Κορδελιό. Τον έπεισαν τον δήμαρχο, αλλά δεν την «πάτησε» μόνο ο δήμαρχος. Την «πάτησαν» όλοι μαζί.

Ας ψάξει λοιπόν ο δήμαρχος τα αίτια της ήττας του σ’ αυτούς που του έβαζαν «φιτιλιές» και στον εαυτό του που έμπαινε στη διαδικασία να ακούσει και να αποδεχτεί τέτοιες «φιτιλιές», που τελικά υπέσκαπταν την παράταξή του ως διοίκηση του δήμου. Αντί όμως να κάνει αυτό, προχώρησε στη διαγραφή του Νέστορα Λαφαζανίδη από την παράταξή του. Αυτή ήταν μια καλή εξέλιξη γι’ αυτούς που ουσιαστικά κατέστρεψαν την παράταξη, γιατί για άλλη μια φορά κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τον δήμαρχο από τις δικές τους ευθύνες.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ