Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Το 24ο Δημοτικό Σχολείο θα τους θυμίζει πάντα το χαμένο τους στοίχημα»

«Το 24ο Δημοτικό Σχολείο θα τους θυμίζει πάντα το χαμένο τους στοίχημα»

Το θέατρο του παραλόγου ζήσαμε σήμερα στα εγκαίνια και στον αγιασμό του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, καθώς ακούσαμε διθυράμβους από όσους προσπάθησαν να στοιβάξουν σ’ αυτό το σύγχρονο κτήριο τους μαθητές δύο σχολείων, του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, ή δεν έκαναν έστω μία δήλωση ενάντια σ’ αυτήν την προσπάθεια σαρδελοποίησης των μαθητών.

Πρώτος και καλύτερος στο θέατρο του παραλόγου ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος είπε πράγματα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με όσα εμμονικά έκανε μέχρι τώρα και με όσα είπε ακόμα και πριν πέντε ημέρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα ο κύριος Μανδαλιανός υμνούσε το σύγχρονο κτήριο με τις σύγχρονες αίθουσες και βοηθητικές αίθουσες, τις οποίες ήθελε να καταργήσει για να τις κάνει αίθουσες.

Θα ήταν άδικο από αυτούς που μίλησαν να μην εξαιρέσουμε τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία σταθερά και αταλάντευτα είχε ταχθεί κατά της συστέγασης των δύο σχολείων.

Στο θέατρο του παραλόγου δεν είχε θέση κανένας από όσους έδωσαν μάχες για να μην σαρδελοποιηθούν οι μικροί μαθητές. Δεν δόθηκε ο λόγος σε κανέναν από αυτούς, παρά το γεγονός ότι φυσικά ήταν παρόντες. Ούτε στην Ένωση Γονέων, ούτε στο Σύλλογο των Δασκάλων. Δεν έδωσαν το λόγο ούτε στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου. Τελείωσαν τις ομιλίες και πήγαν να κόψουν την κορδέλα και ούτε γάτα ούτε ζημιά, αλλά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Την ώρα που έκοβαν την κορδέλα και περιηγούνταν τους χώρους του σχολείου, πήρε το μικρόφωνο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Φανή Μπαλάτογλου, για να πει τα παρακάτω, εκπροσωπώντας το σύλλογο:

«Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς μας βρίσκει επιτέλους στο νέο μας σύγχρονο και πρότυπο σε υποδομές σχολείο!

Εμείς οι γονείς νιώθουμε μεγάλη χαρά, συγκίνηση και δικαίωση γιατί καταφέραμε μετά από τον διετή αγώνα μας ενάντια στη Δημοτική Αρχή να εξασφαλίσουμε τελικά για τα παιδιά μας το σχολείο που τους αξίζει!

Αυτή η Δημοτική Αρχή σήμερα βρίσκεται εδώ περιχαρής για να κόψει κορδέλες ενώ επί δύο χρόνια έβαζε προσωπικά στοιχήματα στις πλάτες των παιδιών μας μεθοδεύοντας τη συστέγαση / σαρδελοποίηση / υποβάθμιση του σχολείου μας, καταργώντας κάθε υποδομή του που το καθιστά σύγχρονο! Σήμερα με περισσή υποκρισία εκθειάζει τις σύγχρονες αυτές υποδομές ενώ στην πραγματικότητα πάλευε εμμονικά να τις καταργήσει γιατί πιστεύει ότι… “τα παιδιά του δημοτικού δεν εκτιμούν τα εργαστήρια φυσικής”.

Είμαστε περήφανοι που το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου θα τους θυμίζει πάντα το χαμένο τους στοίχημα κι εμείς οι γονείς ήμασταν εκείνοι που δεν τους αφήσαμε να το κερδίσουν!

Ευχαριστούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που στάθηκε στο πλευρό μας!

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά στο νέο μας σχολείο!

Καλή Πρόοδο στα παιδιά μας!»

ΥΓ. Στις φωτογραφίες φαίνονται και αυτοί που προσπάθησαν να συστεγάσουν τα δύο σχολεία και αυτοί που στάθηκαν απέναντι σ’ αυτήν την προσπάθεια. Δεν ήταν άλλωστε δυνατόν να γίνει διαχωρισμός.

Σκηνή ντροπής στα εγκαίνια του κτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
Αμετροέπεια της διοίκησης Μανδαλιανού στα εγκαίνια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόοσμου
Φανή Μπαλάτογλου: Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε την Ένωση Γονέων τόσο ενεργή
Βίκυ Τοπούζα: Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Γονέων και τον Λεωνίδα Ναθαναηλίδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ