Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜήνυση στον Λεωνίδα Ναθαναηλίδη θα κάνει ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Μήνυση στον Λεωνίδα Ναθαναηλίδη θα κάνει ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Απριλίου 2023, αυτής στην οποία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έριξε μαύρο στη διαδικτυακή μετάδοσή της, απευθυνόμενος στο δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, του είπε πως θα τον μηνύσει για το άρθρο του στην «Αγκίδα» με τίτλο «Με αντιλήψεις ίδιες σαν του κυρίου Μανδαλιανού φτάσαμε στην τραγωδία των Τεμπών».

Για ποιο λόγο θα μηνύσει ο κύριος δήμαρχος το δημοτικό σύμβουλο; Για τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές οι οποίοι κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες; Για τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές που κάνουν μάθημα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου δίπλα σε υπηρεσίες του δήμου οι οποίες χρησιμοποιούν φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης. Για τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου οι οποίοι κάνουν μάθημα κάτω από τις κερκίδες του ΔΑΚ Ευόσμου, όπου στεγάζεται και Υπηρεσία του δήμου χωρίς να υπάρχει πυρασφάλεια για το χώρο, όπως κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου;

Για τα παραπάνω θα κάνει μήνυση ο κύριος Μανδαλιανός στον κύριο Ναθαναηλίδη; Μα δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτά ο κύριος Ναθαναηλίδης. Αν θέλει ο κύριος Μανδαλιανός να μηνύσει κάποιον για όλα αυτά, ας μηνύσει τον εαυτό του, γιατί ο ίδιος θα έπρεπε να είχε λύσει όλα αυτά τα προβλήματα ή έστω θα έπρεπε να είχε προσπαθήσει να τα λύσει.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο κύριος Μανδαλιανός δηλώνει σε κάποιον πως θα προσφύγει εναντίον του στη Δικαιοσύνη. Το έχει ξανακάνει και το έχουν κάνει κι άλλα στελέχη στη διοίκησής του. Η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να επιβάλει σιωπή για να κρύψει την απραξία της, για να κρύψει το απόλυτο τίποτα της θητείας της. Η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να πάει στις εκλογές με όσο γίνεται λιγότερες κουβέντες και λιγότερη κριτική. Η διοίκηση Μανδαλιανού έχει αποδείξει πως δεν αντέχει την κριτική.

Επειδή όμως ο κύριος Μανδαλιανός είπε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μιας που θα πάει στα δικαστήρια να καταθέσει μήνυση σε βάρος του κυρίου Ναθαναηλίδη, ας πάρει μαζί του και τον φάκελο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) και ας τον καταθέσει στον εισαγγελέα, εξηγώντας του πού έψαξε στο αρχείο του δήμου και δεν βρήκε στοιχεία ότι ο χώρος ανήκει στο δήμο γι’ αυτό πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει πως παραιτείται από τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του δήμου επί του ΘΕΠΑΝ. Ας εξηγήσει ο κύριος Μανδαλιανός στον εισαγγελέα γιατί δεν βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο, ενώ υπήρχαν τέτοια στοιχεία και βρέθηκαν τελικά. Ας εξηγήσει στον εισαγγελέα με ποιο σκεπτικό πρότεινε να πληρώνει ο δήμος ενοίκια για ένα χώρο για τον οποίο υπήρχαν ακράδαντα στοιχεία ότι ανήκει στο δήμο και τα οποία βρέθηκαν.

Εάν τελικά θα πάει στα δικαστήρια ο κύριος Μανδαλιανός για να καταθέσει μήνυση σε βάρος του κυρίου Ναθαναηλίδη, ας περάσει να δει και τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη μήνυση σε βάρος του Γιώργου Χατζηβρέττα που αφορούσε την πολιτική κριτική που είχε ασκήσει ως προς τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου. Ορίστηκε δικάσιμος ή η υπόθεση θα πάει στο αρχείο; Εάν ακόμη η υπόθεση δεν πήγε στο αρχείο, ας ενημερώσει τον συγκεκριμένο εισαγγελέα ο κύριος Μανδαλιανός ότι ακόμη δεν έχει εισαγάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχει ψηφίσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Σ.

Στο τέλος θα μηνύσει και τους πολίτες που δεν θα τον ψηφίσουν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ