Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑποστομωτική απάντηση του Θοδωρή Μπαλτά στον Στάθη Καϊτετζίδη

Αποστομωτική απάντηση του Θοδωρή Μπαλτά στον Στάθη Καϊτετζίδη

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Μπαλτάς απευθύνθηκε με πολύ σεβασμό στον πρώην δήμαρχο Στάθη Καϊτετζίδη, πλην όμως του έδωσε αποστομωτική απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε για να δικαιολογήσει την αποχώρησή του από την παράταξη Ζυγά και την ένταξή του στην παράταξη Αλεξανδρίδη.

Ο κύριος Μπαλτάς είπε ότι οι δημοτικές παρατάξεις είναι δημοκρατική κατάκτηση, απαντώντας προφανώς στην αντιμετώπιση της παράταξης από τον κύριο Καϊτετζίδη ως ενός ανδρός αρχή, αφού επαναλάμβανε μονότονα πως θα έμενε στην παράταξη εάν επικεφαλής παρέμενε ο κύριος Ζυγάς. Ο κύριος Μπαλτάς μάλιστα εξέθεσε με το «γάντι» τον κύριο Καϊτετζίδη, αφού αποκάλυψε πως ο πρώην δήμαρχος εντάχθηκε στην παράταξη μετά από δύο ή τρεις συναντήσεις μόνο με τον ίδιο και όχι με τον κύριο Ζυγά.

Στη συνέχεια ο Θοδωρής Μπαλτάς σχολίασε πως η παράταξη που επέλεξε ο κύριος Καϊτετζίδης είναι παρόμοια, αν όχι ίδια, με τις δύο άλλες παρατάξεις, οι οποίες φαίνεται ότι τάχα κλείνουνε τις εκλογές πριν οι εκλογές αρχίσουν, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί βεβαίως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει εγκαίρως τον εκλογικό σχεδιασμό του αλλά οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και τότε οι πολίτες θα επιλέξουν ποια παράταξη ή ποιες παρατάξεις θα εμπιστευτούν για τη διοίκηση. Ο κύριος Μπαλτάς ολοκλήρωσε το σχόλιό του λέγοντας πως οι πολίτες δεν είδαν από παρόμοιες παρατάξεις, σαν αυτήν στην οποία προσχώρησε ο κύριος Καϊτετζίδης, ούτε αλλαγή, ούτε τερματισμό των ανεπίτρεπτων καθυστερήσεων στο δήμο.

Το συγκεκριμένο σχόλιο του κυρίου Μπαλτά ήταν προφανής απάντηση στα όσα περί καθυστέρησης εκλογικού σχεδιασμού καταλόγισε ο κύριος Καϊτετζίδης στην παράταξη Ζυγά, στην παράταξη δηλαδή από την οποία αποχώρησε.

Μέχρι τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κυρίου Μπαλτά, την οποία δεν διέψευσε ο πρώην δήμαρχος, καταλάβαινε κανείς από τις τοποθετήσεις του κυρίου Καϊτετζίδη ότι είχε συμφωνήσει με τον κύριο Ζυγά για να ενταχθεί στην παράταξη. Τελικά ο κύριος Καϊτετζίδης είχε συμφωνήσει με τον κύριο Μπαλτά.

Ο Θοδωρής Μπαλτάς επέδειξε τρομερή ευγένεια και φοβερό σεβασμό απέναντι στον κύριο Καϊτετζίδη παρά το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος αναφερόταν στην παράταξη σαν κι αυτή να είναι ιδιοκτησία του κυρίου Ζυγά -ενώ ο Νίκος Ζυγάς δεν έδωσε τέτοιο δικαίωμα-, σαν να μην υπήρχε κανείς άλλος στην παράταξη εκτός από τους δυο τους και αυτά ενώ είχε συμφωνήσει με τον κύριο Μπαλτά. Κανονικά ο κύριος Καϊτετζίδης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και μόνο εξαιτίας της τοποθέτησης του Θοδωρή Μπαλτά, αλλά φαίνεται πως ψάχνει αιτιάσεις για να μην πράξει το αυτονόητο πολιτικά.

Σ.

Άρνηση παραίτησης από τον Στάθη Καϊτετζίδη και απειλές προς την παράταξη Ζυγά
Την παραίτηση του Στάθη Καϊτετζίδη ζήτησε ο Νίκος Ζυγάς
Στάθης Καϊτετζίδης: «Αν μου ζητηθεί να παραιτηθώ θα το κάνω την επόμενη στιγμή»
Απάντηση στην επιστολή του κυρίου Στάθη Καϊτετζίδη προς την «Αγκίδα»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ