Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΞέχασε το φακέλωμα ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός;

Ξέχασε το φακέλωμα ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός;

Ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός χαρακτηρίζοντας έγκλημα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Μαρτίου 2023 να μην λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ ξέχασε να αναφερθεί στο φακέλωμα όλου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Αναφερόμαστε στο κατά παραγγελία «φακέλωμα» όσων διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και γενικότερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν τότε είχε στηθεί ένας μηχανισμός φακελώματος οργανώσεων, φορέων, πολιτικών παραγόντων, προσώπων της Τοπικής Διοίκησης και απλών ανθρώπων.

Τα ΕΛΠΕ είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και είχαν ρίξει την ευθύνη στην εταιρεία «ONE TEAM» η οποία και την ανέλαβε, αλλά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προχώρησε στην επιβολή προστίμου στα ΕΛΠΕ ως υπεύθυνο επεξεργασίας, για παράνομη επεξεργασία σύμφωνα με τα άρθρα 4, 5 και 7 Ν. 2472/1997 και ως υπεύθυνο επεξεργασίας για παράλειψη λήψης κατάλληλων οργανωτικών και τεχνικών μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 Ν. 2472/1997, η οποία οδήγησε στο περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για μη λήψη χορηγιών από τον όμιλο ΕΛΠΕ είχε να κάνει και με το συγκεκριμένο φακέλωμα. Ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός χαρακτήρισε εγκληματική για το δήμο την απόφαση για τη μη λήψη χορηγιών από τον όμιλο ΕΛΠΕ επειδή ξέχασε το φακέλωμα ή επειδή θεωρεί πολύ φυσιολογικό πράγμα το φακέλωμα;

Γ. Παπαδ.

Συνένοχος στο έγκλημα σε βάρος του δήμου ο κύριος Αλέξανδρος Μανδαλιανός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ