Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣυμμαχία Πολιτών: Μια άλλη πόλη, καλύτερη είναι αναγκαία και εφικτή

Συμμαχία Πολιτών: Μια άλλη πόλη, καλύτερη είναι αναγκαία και εφικτή

Δημοτική Παράταξη  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου:

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου. Μια άλλη πόλη, καλύτερη, μια ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ είναι αναγκαία και εφικτή.

Υπάρχουν στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου πολλές διεργασίες που σχετίζονται με τις αυτοδιοκητικές εκλογές. Οι περισσότερες όμως σχετίζονται με την παραμονή ή εναλλαγή προσώπων και  όχι στη βάση, προγραμμάτων, προτάσεων, σχεδίου, αποτελεσμάτων, συμφωνιών ή όχι για το μέλλον της πόλης, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη ζωή τελικά των πολιτών.

Όμως ο δήμος αυτός, ο δεύτερος μεγαλύτερος στη βόρεια Ελλάδα, ο πιο νεανικός με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας πανελλαδικά, η κοινή μας πόλη, το Ελευθέριο, το Κορδελιό, ο Εύοσμος  δεν έχει ανάγκη από εναλλαγή προσώπων ίδιας ή παρόμοιας αντίληψης για τον σχεδιασμό και την οργάνωση, αλλά από αλλαγή αυτοδιοικητικής πολιτικής, με οργάνωση και σχέδιο που θα τον καταστήσει πρότυπο δήμο πανελλαδικά. Τα πρόσωπα βεβαίως παίζουν τον ρόλο τους στα δημόσια πράγματα, αλλά δεν είναι πάνω από το πεδίο στο οποίο επιλέγουν να κινούνται.

Ο δήμος αυτός δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ουραγός στο ζήτημα της σχολικής στέγης, στις συγκοινωνίες, (να παρακολουθεί απαθής πχ το κόψιμο του μετρό δυτικά), στους χώρους πρασίνου, στην κατάσταση δρόμων και κυρίως πεζοδρομίων,  στον φωτισμό, στην καθημερινότητα των πολιτών για μια πόλη με κάθε του γωνιά καθαρή, στην έλλειψη –και μη λειτουργία- δημοτικών πάρκιγκ, σε διαδρομές περιπάτου, σε μεγάλα πάρκα πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Δεν μπορεί να είναι ο δήμος χωρίς σύγχρονο αθλητικό κέντρο, χωρίς υπαίθριο θέατρο. Ο δήμος με την μεγαλύτερη περιβαλλοντική ρύπανση δεν θα ανεχτεί άλλο τα ΕΛΠΕ να επιβαρύνουν  την υγεία των δημοτών του. Ένας άλλος χωροταξικός σχεδιασμός για την εταιρία είναι αναγκαίος και επιβάλλεται, όπως επιβάλλεται να επιλεγούν οι πιο σύγχρονες μέθοδοι ώστε οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις να μη συνεχίσουν να αποβάλλουν αυτούς τους ρύπους και αυτή τη δυσοσμία.

Το πρόγραμμα και η ιεράρχηση των αναγκών για την υλοποίησή του πρέπει να γίνει όχι για τους πολίτες, αλλά μαζί με τους πολίτες, τις γυναίκες, τους άνδρες, τη νεολαία αυτής της πόλης. Η νεολαία για παράδειγμα έχει σημασία  να υπάρχει τέτοιο αυτόδιοικητικό πεδίο ώστε μπορεί να διεκδικήσει χώρους πολιτιστικής συνεύρεσης και έκφρασης, χώρους για δημιουργία και πρωτοβουλίες που αρμόζουν σε μια νεανική πόλη.

Το Ελευθέριο το Κορδελιό και ο Εύοσμος μπορούν να γίνουν «κέντρο» του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και πανελλαδικό κέντρο πολιτιστικών δράσεων, κέντρο της παράδοσης και του πολιτισμού. Τα στρατόπεδα, αλλά και οι χώροι που υπάρχουν και είναι αναξιοποίητοι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης.

Μια άλλη δημοτική διοίκηση θα καταστήσει τον δήμο πρωτοπόρο σε προγράμματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη για έναν δήμο αρωγό του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, αλλά και με δικές του δημοτικές πρωτοβουλίες και σχέδιο που θα τον καθιστούν συμμέτοχο σε προγράμματα που σχετίζονται με ταμείο ανάπτυξης.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σεβόμενος την ιστορία του, τους αγώνες των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι απέναντι από πολιτικές επιλογές για «ελαστικές σχέσεις εργασίας» για 3ωρα και 4ωρα, απέναντι από πολιτικές του νόμου Χατζηδάκη και της  κυβέρνησης Μητσοτάκη-Ν.Δ. που καταπατούν εργασιακά δικαιώματα αγώνων και αίματος. Ο δήμος μας υπερασπιστής των δημόσιων αγαθών και εγγυητής των δημόσιων υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών και διεκδικητής αυξημένης και όχι κουτσουρεμένης χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μπροστάρης και όχι πρόθυμος για πολιτικές που αλλοιώνουν την ψήφο των πολιτών και που υποβαθμίζουν το δημοτικό συμβούλιο. Η δημοκρατία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον τόπο αυτό δεν είναι για να κόβεται και να ράβεται προς όφελος σκοπιμοτήτων έξω από την εκφρασμένη βούληση των αιρετών εκπροσώπων των δημοτών.

Στη Δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» είμαστε πεισμένοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών του δήμου μας επιθυμούν έναν δήμο στο ύψος των αναγκών των ανθρώπων, έναν δήμο που θα βρίσκεται δίπλα στην καθημερινότητα των δημοτών, αλληλέγγυος στα προβλήματα και στις έγνοιες του, που θα ξαναπιάσει το νήμα των μεγάλων τομών και των μεγάλων έργων για την πόλη, για το Ελευθέριο-Κορδελιό για τον Εύοσμο. Τετραετίες για δουλειά και αποτελέσματα και όχι τετραετίες επικοινωνιακής πολιτικής του «φαίνεσθαι» με τα προβλήματα να μένουν και να…τρέχουν.

Αυτοδιοικητικές κινήσεις, συλλογικότητες, πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, των κινημάτων, με κοινωνική και επαγγελματική προσφορά στον τόπο, πολίτες-συνδημότες, άνδρες, γυναίκες και νεολαία που αγωνιούν και  ενδιαφέρονται για μια πόλη καλύτερη, για μια πόλη με αλλαγές στη μορφή της και στη ζωή των κατοίκων της θα συμπορευτούν σε ένα μεγάλο και ευρύτερο αυτοδιοικητικό σχήμα και θα δώσουν νικηφόρα αυτή την αυτοδιοικητική μάχη, για το καλό του Ελευθερίου-Κορδελιού και του Ευόσμου, για τους ανθρώπους αυτής της πόλης.

Μια άλλη πόλη, καλύτερη, μια ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ είναι αναγκαία και εφικτή.

Δημοτική Παράταξη  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ