Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ φιλοσοφία που πρέπει να έχει η διοίκηση ενός δήμου κατά τον...

Η φιλοσοφία που πρέπει να έχει η διοίκηση ενός δήμου κατά τον Χρήστο Αντίνου

Για μια καινούργια φιλοσοφία στην άσκηση διοίκησης στο δήμο μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αντίνου στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στο Atlas tv και στους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη. Είπε συγκεκριμένα:

«Η φιλοσοφία της διοίκησης κατ’ εμέ είναι μία. Δηλαδή, υπάρχει η εμπειρία, οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλη ηλικία, έχουν διοικήσει, έχουν περάσει από στάδια. Υπάρχει η μέση ηλικία, 40, 50, 60, που πρέπει να διοικήσουν, είναι σε φάση ζωής που πρέπει να διοικήσουν, δηλαδή έχουν και την ενέργεια και την εμπειρία ζωής. Και υπάρχει η ηλικία των 20, 30, που πρέπει να προετοιμάσουμε εμείς τις ηλικίες αυτές για να έρθουν στο μέλλον να διοικήσουν.

Αυτή είναι η φιλοσοφία που πρέπει να περάσουμε σήμερα εμείς σαν άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά για να βοηθήσουμε και τον τόπο, για να ετοιμάσουμε και τις νέες γενιές αλλά και για να γίνουμε πιο σοφοί από τους παλαιότερους, οι οποίοι θα μας συμβουλεύσουν για να μην κάνουμε τα λάθη που κάνανε αυτοί. Αυτή είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που πρέπει να την περάσουμε στον πολιτικό βίο του τόπου. Η άποψή μας είναι αυτή».

Ο κύριος Αντίνου συνέχισε λέγοντας πως είναι δύσκολο αυτό το φιλοσοφικό πλαίσιο να περάσει στην κοινωνία. Για ποιο λόγο;

«Γιατί βλέπουμε μια αποδομημένη κοινωνία τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η νεολαία να αποστασιοποιείται από όλο αυτό. Βλέπουμε οι παλαιότεροι να θέλουνε να κρατήσουνε τα σκήπτρα και αυτό είναι που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα», απάντησε ο Χρήστος Αντίνου στην ερώτηση που έθεσε ο ίδιος.

«Ναι, θα πρέπει να βάλουμε μια καινούργια φιλοσοφία ότι οι παλαιότεροι θα πρέπει να είναι στο πολιτικό γίγνεσθαι με τη μορφή της συμβουλής στους ανθρώπους που είναι σε μια μέση ηλικία και έχουνε και βιολογικά την ενέργεια για να μπορέσουν να κάνουνε πράγματα. Αυτή είναι η άποψη η δική μου και έτσι πιστεύω πρέπει να το βλέπουν όλοι», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κύριος Αντίνου για την καινούργια φιλοσοφία που κομίζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ