Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια το 24ο και 25ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου φταίει η πολιτεία…

Για το 24ο και 25ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου φταίει η πολιτεία…

Κατά τη συζήτηση που είχαν ο Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Γιώργο Σταυρίδη, αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση, ο κύριος Σταυρίδης αναφέρθηκε στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, λέγοντας πως η διοίκησή του δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση της έναρξης ανέγερσης του νέου σχολικού κτηρίου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου τόνισε πως η διοίκηση Μανδαλιανού πίεζε συνέχεια τις Κτηριακές Υποδομές και το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει η ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως δύο ή τρεις φορές στελέχη της διοίκησης πήγαν στην Αθήνα γι’ αυτό το θέμα.

Τα ίδια ακριβώς είπε ο κύριος Σταυρίδης για την καθυστέρηση παράδοσης του κτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Είπε πως η διοίκησή του άσκησε πολλές πιέσεις για να ολοκληρωθεί το κτήριο, πως είναι ευθύνη του εργολάβου να κάνει όλες τις συνδέσεις του κτηρίου με ηλεκτρικό, αέριο, ύδρευση, αποχέτευση και να το παραδώσει στο δήμο. Τελικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας είπε πως το κτήριο θα παραδοθεί στο δήμο στις 10 Ιανουαρίου.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως η πολιτεία αγνόησε τις πιέσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Τζάμπα, δηλαδή, η φιέστα της διοίκησης Μανδαλιανού με την υπουργό Παιδείας. Ο λόγος της διοίκησης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδας δεν έχει αξία για την πολιτεία. Είπαν ξαναείπαν, πίεσαν ξαναπίεσαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πολιτεία τους αγνόησε.

Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Η πολιτεία φταίει; Η πολιτεία βλέπει μια διοίκηση δήμου που στήνει φιέστες στην υπουργό Παιδείας, αντί να απαιτεί από αυτήν σχολεία. Η πολιτεία βλέπει μια διοίκηση δήμου που της δίνει 2.000.000 ευρώ για την προσχολική αγωγή κι εκείνη επιστρέφει τα μισά γιατί δεν έχει μελέτες για να τα απορροφήσει όλα. Η πολιτεία βλέπει μια διοίκηση δήμου που την υποχρηματοδοτεί από το κονδύλια για τον covid-19 κι εκείνη δεν λέει κουβέντα. Η πολιτεία βλέπει μία διοίκηση που βγάζει selfies με τον υπουργό Οικονομικών αντί να του ζητήσει κονδύλια. Για ποιο λόγο η πολιτεία να λάβει υπ’ όψιν τις πιέσεις μιας τέτοιας διοίκησης;

Το πρόβλημα, δυστυχώς, για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι η πολιτεία ή τουλάχιστον δεν είναι κατά κύριο λόγο αυτή. Το πρόβλημα είναι η διοίκηση Μανδαλιανού.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ