Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον παραγκωνισμό του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου

Ο δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον παραγκωνισμό του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου

Η συμπεριφορά του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, είναι πραγματικά απερίγραπτη και απίστευτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, της 2ας Φεβρουαρίου 2022, ρωτήθηκε η διοίκηση του δήμου από το Δημοτικό Σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη γιατί ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», ο αρχαιότερος σύλλογος του Ευόσμου, παρέλασε, κατά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δεύτερος μετά από τον Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο «Φιλομήλα», ενώ οι Σύλλογοι παρελαύνουν με βάση το έτος ίδρυσής τους.

Απάντηση στον κύριο Ναθαναηλίδη έδωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Σταυρίδης, ο οποίος είπε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος και ανέλαβε την ευθύνη του συμβάντος.

Το θέμα θα είχε λήξει με την απάντηση του κυρίου Σταυρίδη, εάν ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν αποφάσιζε να τον «καπελώσει» και να δώσει μία εντελώς αντίθετη απάντηση. Ο κύριος Μανδαλιανός είπε ότι αυτό που έγινε δεν ήταν λάθος γιατί ο Σύλλογος «Φιλομήλα» δεν είναι Σύλλογος! Ο Σύλλογος «Φιλομήλα» μέχρι τώρα ήταν Σύλλογος, γιατί είναι Σύλλογος, αλλά ο κύριος Μανδαλιανός αποφάσισε να τον αποχαρακτηρίσει από Σύλλογο για να τον φορέσει «καπέλο» στους υπόλοιπους συλλόγους, ακριβώς όπως καπέλωσε τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».

Δεν απάντησε όμως ο κύριος δήμαρχος εάν ο Μουσικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Φιλομήλα» δεν είναι σύλλογος, τι είναι; Η μπάντα του στρατού, του ναυτικού, της αστυνομίας, της αεροπορίας;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έχει εύκολο το «καπέλωμα» και την υπεράσπισή του. Η στάση του δημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει πως με δική του εντολή τοποθετήθηκε ο Μουσικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Φιλομήλα» μπροστά από όλους τους συλλόγους. Όμως ο δήμος δεν είναι το τσιφλίκι του κυρίου Μανδαλιανού. Όταν θα διοργανώσει παρέλαση για τη Δημοτική Παλιγγενεσία, όπου Δημοτική Παλιγγενεσία η εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο, ας βάλει όποιον σύλλογο θέλει πρώτο από αυτούς που θα δεχτούν να πάρουν μέρος στο σόου του. Σε ό,τι αφορά το δήμο είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει με βάση το τυπικό και όχι με βάση τα δικά του θέλω και τις δικές του συμπάθειες.

Δυστυχώς ο δήμαρχος, ακόμα και όταν ένας συνάδελφός του της διοίκησης σπεύδει να τον καλύψει αναλαμβάνοντας την ευθύνη ενός συμβάντος, όπως έκανε ο κύριος Σταυρίδης, δεν μπορεί να συγκρατηθεί για να κλείσει κάποιο θέμα στο οποίο έκανε ξεκάθαρα λάθος και αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς αυτή είναι η αντίληψη του Κλεάνθη Μανδαλιανού για το πώς διοικείται ένας δήμος, αυτό είναι το Ήθος και το Όραμά του για το δήμο, αυτή είναι η Νέα Πνοή που θα έφερνε στο δήμο.

Σ.

Δήμος ενός κατώτερου Θεού επί δημαρχίας Κλεάνθη Μανδαλιανού
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ